Pletýnky plněné sýrem a ovoněné česnekem nemají konkurenci. Upečte je podle videonávodu
Domácí pečivo je v současné době oblíbená kratochvíle mnoha hospodyněk. Na přípravě kynutého těsta není nic složitého a výsledek je oproti kupovanému pečivu nesrovnatelný. Naučte se pletýnky plněné sýrem a ovoněné česnekem, které v obchodě nekoupíte.
Pletýnky, které jsou naplněné sýrem, jsou výborné čerstvé a samotné. Skvěle ale doplní také grilované maso nebo zeleninový salát, v chladnějším počasí se budou hodit jako příloha ke guláši.
Jak na pletýnky plněné sýrem
Na pletýnky plněné sýrem si připravte tyto suroviny, utěrku a troubu.
- V míse smíchejte hladkou mouku, mléko, cukr a čerstvé rozdrobené droždí.
- Do směsi přidejte vejce, zakysanou smetanu, olej a sůl a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte kynout přikryté utěrkou asi hodinu, dokud se nezdvojnásobí.
- Vykynuté těsto krátce prohněťte a poté rozdělte na 10 dílů.
- Každý díl vyválejte na úzký obdélník. Po delší straně nasypejte sýr a těsto pevně srolujte.
- Výsledného „hada“ sviňte podle videonávodu do tvaru pletýnky.
- Pletýnky nechte půl hodiny dokynout, pak je potřete rozšlehaným vejcem a pečte 15 až 20 minut na 175 °C dozlatova.
- Upečené horké pletýnky potřete česnekovým máslem a posypte parmezánem.
O těchto pletýnkách se vám bude i zdát.
Komentáře