Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pečivo je v současné době oblíbená kratochvíle mnoha hospodyněk. Na přípravě kynutého těsta není nic složitého a výsledek je oproti kupovanému pečivu nesrovnatelný. Naučte se pletýnky plněné sýrem a ovoněné česnekem, které v obchodě nekoupíte.

Pletýnky, které jsou naplněné sýrem, jsou výborné čerstvé a samotné. Skvěle ale doplní také grilované maso nebo zeleninový salát, v chladnějším počasí se budou hodit jako příloha ke guláši.

Jak na pletýnky plněné sýrem

Na pletýnky plněné sýrem si připravte tyto suroviny, utěrku a troubu.

  1. V míse smíchejte hladkou mouku, mléko, cukr a čerstvé rozdrobené droždí.
  2. Do směsi přidejte vejce, zakysanou smetanu, olej a sůl a vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto nechte kynout přikryté utěrkou asi hodinu, dokud se nezdvojnásobí.
  4. Vykynuté těsto krátce prohněťte a poté rozdělte na 10 dílů.
  5. Každý díl vyválejte na úzký obdélník. Po delší straně nasypejte sýr a těsto pevně srolujte.
  6. Výsledného „hada“ sviňte podle videonávodu do tvaru pletýnky.
  7. Pletýnky nechte půl hodiny dokynout, pak je potřete rozšlehaným vejcem a pečte 15 až 20 minut na 175 °C dozlatova.
  8. Upečené horké pletýnky potřete česnekovým máslem a posypte parmezánem.

O těchto pletýnkách se vám bude i zdát.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli