Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké je tajemství plněných kokosek? Podle našeho videa toto na pohled složité cukroví zvládne každý
Zdroj: Top recepty

Máte rádi linecké? A oblíbili jste si kokosky? V tomto cukroví se spojují obě varianty cukroví, a aby toho nebylo málo, představte si k tomu ještě čokoládový krém a pikantní marmeládu. Ve výsledku prostě dokonalá harmonie chuti.

Do kokosek se obvykle pustíme, jakmile se nám sejde více bílků v chladničce, stává se tak po přípravě některých těst, především lineckého. Kokosky jsou zajímavé tím, že nemusí obsahovat žádnou mouku, ale vždy je v nich strouhaný kokos.

Co potřebujeme na plněné kokosky

Na toto cukroví pečeme hned dvakrát - upečeme linecký korpus (spodní část) a kokosky (horní část). Co budeme potřebovat?

Nejprve upečeme jednotlivé části a připravíme si krém. Pak se již pustíme do spojování cukroví. 

  1. Suroviny na linecké těsto dobře a rychle vypracujeme, poté těsto necháme vychladit. Z rozváleného těsta vykrajujeme kolečka, která musí velikostí odpovídat kokoskám, abychom je mohli dobře spojovat. Upečeme.
  2. Na kokosky vyšleháme hustý sníh z bílků a cukru, do kterého vmícháme kokos. Tvoříme hromádky na plech vyložený pečicím papírem. Kokosky spíše než pečeme, tak sušíme, při velmi mírné teplotě. 
  3. Čokoládový krém: Do našlehaného másla zašleháme rozehřátou čokoládu na vaření.
  4. Na linecké kolečko vytvoříme kroužek z čokoládového krému, pomůže cukrářský sáček. Do kroužku vložíme lžičkou trochu marmelády, přiklopíme kokoskou.
  5. Na závěr spodek kousku namočíme do rozehřáté čokolády

S přípravou kokosek nám pomůže následující video. Hotové plněné kokosky necháme ztuhnout v chladu. A není pochyb, že pak budou chutnou a lákavou ozdobou naší sváteční tabule.

Další varianty kokosek

Kokosky nemusíme samozřejmě složitě plnit, můžeme je pouze jednoduše upéct a případně pouze dozdobit čokoládou. Inspiraci, jak upéct kokosky, nabízí náš bohatý receptář. U každého receptu si můžeme přečíst diskuze, které pomohou i nám - vyvarujeme se zbytečných chyb a cukroví se podaří.

A kdy kokosky a linecká kolečka péct? Poradí náš Kalendář vánočního pečení.
 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více