Jaké koření se nejlépe hodí k přípravě zvěřiny? Většinu máte určitě doma
K období honů a mysliveckých plesů patří příprava pokrmů ze zvěřiny. Jedná se o druh masa, které je náročnější na zpracování a vždy je dobré ho před tepelnou úpravou řádně naložit. Poradíme vám, jaké koření zvolit, aby byl pokrm ze zvěřiny co nejchutnější.
Zvěř, ze které maso pochází, může být pernatá, vysoká a černá. Podle druhu masa vyberte druh pokrmu, který z něho připravíte. Důležitý je také způsob, jakým maso necháte odležet, a podstatná je samozřejmě správná volba koření. Pokud s tím zatím nemáte zkušenosti, rádi vám poradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Koření na zvěřinu
Zvěřinu můžete upéct, uvařit na guláš nebo použít na omáčku. Každé jídlo si však žádá jiné koření.
- Nejčastěji používáme divoké koření. Do jeho základu patří tři druhy koření, které má každý doma - bobkový list, pepř a nové koření.
- Dalším typickým kořením je bezpochyby jalovec, tymián nebo zázvor.
- Pokud se rozhodnete připravit zvěřinový guláš, neobejdete se bez červené papriky, cibule nebo česneku.
- Tip: Velmi oblíbené je také spojení zvěřiny s červeným vínem.
Budete-li mít to štěstí a vyhrajete třeba kousek masa z divočáka na mysliveckém plese, vyzkoušejte si uvařit kančí guláš podle našeho videoreceptu. Jedná se o chuťově výrazný pokrm, který doplníte houskovým knedlíkem.
Navštěvujete rádi zvěřinové hody? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své tipy, které pokrmy ze zvěřiny jsou nejchutnější.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 12 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak se připravuje tmavé maso a zvěřina na červeném víně. Jaké zvolit víno a jak maso podlévat?
Komentáře