Plněná zapečená paprika

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

4 slovenské papriky
1 menší cibule
1 lžička oleje
500 g mletého masa
sůl, pepř
koření na pizzu asi 1 lžička (dle chuti)
1 vajíčko
2 lžíce strouhanky
asi 150 ml vývaru (třeba jen z masoxu)
200 g eidamu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme a očistíme od semen. Oloupeme a drobně pokrájíme cibuli, kterou necháme na oleji zesklovatět.

  2. Mleté maso dáme do mísy, promícháme se solí, pepřem a kořením na pizzu. Vmícháme restovanou prochladlou cibulku. Přidáme vajíčko a nakonec směs zahustíme strouhankou. Vše promícháme.

  3. Masovou směs navrstvíme na připravené papriky a poskládáme je do pekáčku. Papriky podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby - pečeme asi 45 minut.

  4. Pak na papriky rozdělíme nastrouhaný sýr a ještě asi 10- 15 minut dopékáme. Podáváme s bramborem a nebo třeba jen s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 120 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná zapečená paprika

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    chocolate: máte pravdu, kvalitní mleté maso opravdu vejce nepotřebuje, ale pokud si někdo koupí balíček nazvaný "masový mletý polotovar" tak z toho bez vejce neudělá nic:-)

    Paul Sulc: možná by bylo dobré, kdybyste místo nazývání žen slípkami přidal pro začátek nějaký svůj vlastní recept, ne?
    U Vašeho profilu nevidím žádný, ani fotku, jen téměř 100 připomínek ;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Paul Sulc: Mluvit o zenach jako o slipkach, to je hodno opravdoveho muze.
    Vasi matku jste zajiste oslovoval stejne, ze?

    A ano, mlete maso opravdu vejce nepotrebuje, staci dobre propracovat, pridat lzici dve studene vody. Vejce se do mletych smesi pridavalo predevsim proto, ze bylo casto hodne nastavovano houskou, strouhankou, ryzi.

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    casino
    Neni, proste nemluvte a udelejte expariment. U smesi na karbanatky trochu oddelte, nez tam date vejce. A ted udelejte dva ruzne karbanatky. Rozdil nepoznata'
    Udelejte gulas, ptacky, rajskou omacku, dejte si na talir a ted pridejte smetanu. Rozdil je nebetycny. Jinak mate pravdu, vejce jsou dedictvi minulosti. Problem je, ze jedna slipka se uci varit od druhe a pri tom se nezajima o to, jak veci jsou a co se pri vareni deje. 10 let jsem byl zvan na vanocni husu, pecenou ne v elektricke, uzavrene troube, ale v plynove. Byla to suchota. Kdyz jsem se zminil, ze husa ma byt prikryta, dostalo se mi odpovedi, ze maminka husu nikdy neprikryvala. Slipka nemohla pochopit, ze prikryti, uzavreny prostor ma 100% vlhkost, ktera zpomaluje vysouseni

    Odpovědět

  • casino casino

    Paul Sulc:
    Souhlasím, leč pokusím se o neprofesionální přípodotek: Jestli ono to není reziduum kuchyňské výchovy našich maminek a pramaminek, že? :-)
    No, nahlédnuto ale z jiné strany, jestli ta vejce tady nejsou stejný "nesmysl" jako smetana, kterou tak rád zhusta v jídlech protěžujete, že :-8;-):-K
    ***
    Hmmm, až včíl jsem si tento netradiční rcp pořádně přečetl :-*

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Dodnes minikdo nevysvetlil, proc davat do mleteho masa vejce! Jediny duvid, ze vejce to drzi pohromade je nesmysl ! Ja vejce nikdy nedava a karbanatky, sekana, plnene papriky drzi dobre. Do hamburgeru se zadne vejce nedava a take drzi pohromade. Tak proc, muze to nejaky profik vysvetlit? Pohromade to drzi castecne vodorozpustne bilkoviny, ktere se pak vareni srazi, treba zelatina.

    Odpovědět

Tématické fráze: zapecené papriky plnene zapecene papriky zapečená plněná paprika zapečené plněné papriky zapečená paprika recept plněná paprika zapečená paprika zapečená recepty zapečené plněné papriky zapeceny papriky plněná zapečená paprika plňená paprika plněne papriky zapečene zapečené papriky bez masa recept na zapečené plněné papriky zapečená plněná paprika se sýrem olněné zapečené papriky plněna zapečena paprka zapečené papriky plněné recept na zapečené papriky zapečená paprika recepty