Pomazánka z lučiny a červené řepy: Oceníte atraktivní barvu i bleskovou přípravu
Pomazánky ze syrové červené řepy jsou příjemně svěží a zdravé, jejich chuť je výrazná a lehce zemitá. Řepa sama o sobě má mírně nasládlou chuť a výborně se kombinuje s křenem nebo česnekem. V následujících řádcích vás provedeme jednoduchou přípravou oblíbené pomazánky.
Pomazánky můžete připravovat z vařené i syrové červené řepy, obě varianty jsou chutné a snadné. Tentokrát se zaměříme na využití syrové červené řepy, která si i po nastrouhání zachovává lehkou křupavost. Na pomazánku stačí jedna menší řepa, ke které přidáte několik dalších ingrediencí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pomazánka z červené řepy
Postup přípravy je záležitostí malé chvilky.
- Na základní dávku si připravte 1 malou červenou řepu, 200 g Lučiny, 100 g nastrouhaného eidamu, 3 stroužky česneku, sůl a mletý pepř.
- Svěží pěknou řepu oloupejte a najemno nastrouhejte, česnek utřete.
- K řepě a česneku přidejte Lučinu, nastrouhaný eidam, trochu soli a mletého pepře. Vše důkladně zamíchejte.
- Tip: Lučinu můžete částečně nebo úplně nahradit tvarohem, pomazánkovým máslem, smetanovým jogurtem i kozím sýrem.
- Pomazánku podávejte s krajíčky pečiva, doporučujeme celozrnné.
Jak pozměnit pomazánku z červené řepy
Základní recept na pomazánku můžete ještě vylepšit nebo trochu upravit.
- Místo česneku přidejte nastrouhaný křen, který se s červenou řepou krásně doplňuje.
- S chutí pomazánky skvěle ladí mleté vlašské ořechy, do pomazánky je stačí přidat v menším množství.
- Sladkou chuť pomazánky zvýrazní nastrouhané jablko.
- Citronová šťáva pomazánku příjemně okyselí.
- Výrazněji ochucená pomazánka se výborně hodí na jednohubky, které můžete podávat jako pohoštění. Díky krásné barvě budou na stole působit atraktivně.
Máte ještě další tipy, jak připravit a ochutit pomazánku ze syrové červené řepy? Budeme rádi, když nám je napíšete.
Komentáře