Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 119 kJ / 7 677 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,70 g |
Tuky | 487,28 g |
Vláknina | 23,77 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 951 mg |
Sůl | 2,79 g |
Sacharidy | 705,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny, vyválíme dva stejné pláty. 1. plát upečeme vcelku na plechu s pečicím papírem při teplotě 200°C a pečeme cca 10 minut. Plech použijeme menší nebo klidně i větší, ale zmenšíme velikost pečicího papíru asi tak na vel. 37x23 cm.
Krok 2: 2. plát těsta po rozválení a přenesení na plech s pečicím papírem rozdělíme radýlkem na stejně velké čtverce a upečeme stejným způsobem jako 1. plát. Já jsem jich měla 12.
Krok 3: Dáme se do přípravy tmavého těsta: v robotu nebo ručním šlehačem vyšleháme do husté pěny žloutky s moučkovým cukrem. Zvlášť v misce smícháme všechny sypké ingredience, tzn. mouku, kypřící prášek, kakao a jemně nastrouhané ořechy.
Krok 4: Tuto sypkou směs vmícháme na střídačku s pevně vyšlehaným sněhem z bílků do žloutkové pěny. Pracujeme se stěrkou nebo vařečkou, už nepoužíváme šlehač.
Krok 5: Těsto nalijeme na stejně velký plech, na kterém jsme pekli listový plát. Troubu si předehřejeme na 160°C a pečeme asi 15 min. Zkusíme špejlí, zda máme hotovo.
Krok 6: Zatímco nám chladnou všechna upečená těsta, připravíme si kaši: smícháme cukr s moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Chvilku provaříme, odstavíme a necháme zcela vychladnout. Změklé máslo si překrájíme na malé kousky a vymícháme v robotu nebo ručním šlehačem doběla. Nyní po částech přidáme chladnou kaši a vyšleháme do hladkého krému. Můžeme přidat pár kapek rumové esence.
Krok 7: Polovinu krému rozetřeme na spodní listový plát, na ten pečený vcelku. Na vrstvu bílé náplně přiklopíme kakaový plát (jsou to nervy, ale jde to) a potřeme zbývajícím krémem. Na ten naskládáme upečené listové čtverečky nebo, jako v mém případě, obdélníčky. Polštářky do vrstvy krému trochu zatlačíme, po sněžíme moučkovým cukrem a můžeme dozdobit kakaem.
Zveřejněno 5. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablonecké lístkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDX5
Moje poznámka
Jablonecké lístkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDX5
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 8 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Selská omeleta
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 14 minutami
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 50 minutami
Francouzské brambory
Rinnes před 2 hodinami
Morkové knedlíčky do polévky
Kajkajak před 2 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 4 hodinami
Škvarkové pagáče
kimlo před 4 hodinami
Knedlík s vejci a parmezánem
kimlo před 6 hodinami
Houbová smaženice
lunav1 před 6 hodinami
Boloňská omáčka
lunav1 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Kamice před 19 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší pečené řezy,
listkove rezy,
jablonecké řezy,
nejlepší řezy z lístkového těsta,
nejlepší domácí řezy,
nejlepší domácí řezy,
lístkové ořechové řezy,
žloutkový řez z lístkového těsta,
řezy - domácí pečení,
domácí lístkové těsto,
pečené řezy,
pečení z lístkového těsta,
nejlepší řezy,
lístkové těsto s ořechy,
nejlepší sladké řezy,
krémové řezy z lístkového těsta,
řezy z lístkového těsta,
pečivo z lístkového těsta recepty,
nejlepší pečné řezy,
lístkové žloutkové řezy
Suroviny:
těsto listové,
žloutek,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
ořechy vlašské,
kakao,
bílek,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
mléko,
máslo
Komentáře (66)