Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablonecké lístkové řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 119 kJ /
7 677 kcal
Bílkoviny105,70 g
Tuky487,28 g
Vláknina23,77 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 951 mg
Sůl2,79 g
Sacharidy705,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny, vyválíme dva stejné pláty. 1. plát upečeme vcelku na plechu s pečicím papírem při teplotě 200°C a pečeme cca 10 minut. Plech použijeme menší nebo klidně i větší, ale zmenšíme velikost pečicího papíru asi tak na vel. 37x23 cm. Krok 2: 2. plát těsta po rozválení a přenesení na plech s pečicím papírem rozdělíme radýlkem na stejně velké čtverce a upečeme stejným způsobem jako 1. plát. Já jsem jich měla 12. Krok 3: Dáme se do přípravy tmavého těsta: v robotu nebo ručním šlehačem vyšleháme do husté pěny žloutky s moučkovým cukrem. Zvlášť v misce smícháme všechny sypké ingredience, tzn. mouku, kypřící prášek, kakao a jemně nastrouhané ořechy. Krok 4: Tuto sypkou směs vmícháme na střídačku s pevně vyšlehaným sněhem z bílků do žloutkové pěny. Pracujeme se stěrkou nebo vařečkou, už nepoužíváme šlehač. Krok 5: Těsto nalijeme na stejně velký plech, na kterém jsme pekli listový plát. Troubu si předehřejeme na 160°C a pečeme asi 15 min. Zkusíme špejlí, zda máme hotovo. Krok 6: Zatímco nám chladnou všechna upečená těsta, připravíme si kaši: smícháme cukr s moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Chvilku provaříme, odstavíme a necháme zcela vychladnout. Změklé máslo si překrájíme na malé kousky a vymícháme v robotu nebo ručním šlehačem doběla. Nyní po částech přidáme chladnou kaši a vyšleháme do hladkého krému. Můžeme přidat pár kapek rumové esence. Krok 7: Polovinu krému rozetřeme na spodní listový plát, na ten pečený vcelku. Na vrstvu bílé náplně přiklopíme kakaový plát (jsou to nervy, ale jde to) a potřeme zbývajícím krémem. Na ten naskládáme upečené listové čtverečky nebo, jako v mém případě, obdélníčky. Polštářky do vrstvy krému trochu zatlačíme, po sněžíme moučkovým cukrem a můžeme dozdobit kakaem.

Zveřejněno 5. 5. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Nejlepší domácí řezy - Sladké jaro 2012

Malinko upraveno.

Omlouvám se za kvalitu fotek, krém ještě nestačil dostatečně ztuhnout. Řezy jsou lepší až druhý den, ale kdo to má vydržet tak dlouho :-(

Jsou tu dva podobné recepty, které rovnou přidávám, tady se mi líbí to "čtverečkování".. líp se to krájí, a taky krém je jiný.

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablonecké lístkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDX5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablonecké lístkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (66)

Výborné řezy, porno na jazyku úplně 😁♥️ Kakaové těsto chutná podobně jako brownies, budu dělat pravidelně ♥️ Děkuji za recept :)

Radmila Kleinpeterová 26. 10. 2014 17:32
Podobný styl jako královské řezy. Jen je to zjednodušené o listové těsto (místo křehkého). Jinak asi též velmi dobré.

Veronika.Hrozna: uff... jsem si ale oddechla, že nebudu lynčována:-8:-D:-D:-D prý vyšívání:-D:-D:-D:-D:yes::yes:
veru.. super, díky moc:-K doufám, že si pochutnáte;-)

Všechno se zdařilo,už se chladí ,vyšívaní kakaem jsem nedělala ! Jenom to pak sypou po kuchyni! Fotečku přidávám zatím na plechu. S tím kakaovým těstem nebyl žádný problém ono se krásně dalo překlopit i s papírem na ten krém! Papír jsem stáhla a bylo hotovo.:-* Jo délala jsem z jeden a pul dávky, aby mělo "co" odležet - no uvidíme !

rebeka: Ale, no ták ! :-D

Veronika.Hrozna::-D vím, přistanou mi na hlavě:-D

rebeka:Nebudu slibuji,doma stejně nevědí jak to má vypadat a chutnat! A pokud ty řezy nebudou rychle utíkat, ...... tak víš,co se s nima stane!:-D

Veronika.Hrozna: držím.. i sobě, ať mně pak netlučeš:-8:-D;-)

rebeka:Tak,konečně jsem se odhodlala to upéct ,zítra mi drž palečky ,ať se to povede.;-)

Veronika.Hrozna: Veru, určitě můžeš místo esence dát rumík;-)
ne, nic jiného jsem nedávala;-)

rebeka:Fakt do toho krému nejde už nic, kromě másla a rumové esence????Mohu dát rum :-?

svetlana47::-D:-D:-D já chválím:yes::yes: krásnou fotečku, tvoji šikovnost a moc ti děkuju za odzkoušení.. jsem ráda, že se povedl a dokonce opakovaně;-):yes::yes: moc mě to těší:-):-):-K

Jooooooooooo a děkuji za pochvalu :-D

Ahojky Rebi tak jsem ty řezy dělala snad už 10x a pořád sklízím díky tobě ůspěch ....jsou vážně skvělé ........ale nejlečejší jsou vážně až po několika dnech :-D..kdyby to šlo dala bych 100 bodíků .......takže ženský vážně zkoušejte je to skutečná ňamka :yes::-D

Byla to mňamka,jen se po tom zaprášilo :-)))));-)

Tématické fráze:
nejlepší pečené řezy, listkove rezy, jablonecké řezy, nejlepší řezy z lístkového těsta, nejlepší domácí řezy, nejlepší domácí řezy, lístkové ořechové řezy, žloutkový řez z lístkového těsta, řezy - domácí pečení, domácí lístkové těsto, pečené řezy, pečení z lístkového těsta, nejlepší řezy, lístkové těsto s ořechy, nejlepší sladké řezy, krémové řezy z lístkového těsta, řezy z lístkového těsta, pečivo z lístkového těsta recepty, nejlepší pečné řezy, lístkové žloutkové řezy

Suroviny:
těsto listové, žloutek, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, ořechy vlašské, kakao, bílek, cukr moučkový, mouka polohrubá, mléko, máslo

Přidat fotografie receptu