Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srbské rizoto je klasický oblíbený pokrm ze školních i podnikových jídelen a levných restaurací. Vyznačuje se červenou barvou a pikantnější chutí než klasické rizoto. Servíruje se v podobě kopečků posypaných strouhaným sýrem a nejčastější přílohou bývá kyselá okurka.

Do srbského rizota se často používá mleté maso, jehož tepelná úprava netrvá dlouho, ale můžete využít třeba kousek vepřové krkovice, drůbežího masa nebo zbytek předem pečeného masa, čímž chytře zpracujete nevyužité zbytky z lednice.

Jak udělat srbské rizoto

Podle videoreceptu to zvládne každý. Všechny suroviny si připravte předem (očistěte a nakrájejte podle receptu), aby vás krájení nezdržovalo během vaření.

Začátečníkům jistě pomůže videorecept, podle kterého mohou postupovat krok za krokem. Přejeme vám dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli