Srbské rizoto ze školní jídelny 2

MirekS Kuchař: MirekS

Doba přípravy: cca 1 hod. 4-6 porcí Vepřové maso 2 názory

Suroviny

3 odměrky rýže cca 150 g
400-500 g vepřové kotlety
250 ml vývaru - ne kostka Maggi
1 cibule
1 malá sklenice leča (použil jsem domácí, cca 250 g)
sterilovaná kapie, okurka, řepa
1 plechovka hrášku, včetně nálevu
2 PL protlaku (cca 60 g - nejmenší plechovka)
sůl, pepř
1/2 KL papriky
sádlo
strouhaný eidam
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším množství tuku orestujeme osolené a opepřené maso do zlaté barvy. Maso vyjmeme, tuk slijeme a do výpeku vložíme cibulku. Krátce opečeme a přidáme protlak a papriku, lehce orestujeme a přidáme lečo i s nálevem. Krátce (cca 5-7 min.) podusíme pod pokličkou.

  2. Do základu vrátíme maso, krátce prohřejeme, ve vhodné nádobě promícháme rýži, dochutíme solí, pepřem, přidáme hrášek včetně nálevu, sterilovanou papriku, přilijeme vývar a vaříme do "mazlavé" konzistence. Servírujeme s nakládanou okurkou, sterilovanou řepou a strouhaným sýrem.

Poznámka

Lze použít i kuřecí maso (prsa) - doporučuji opékat jen velmi krátce, do růžova, maso později dojde a nebude tvrdé!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srbské rizoto ze školní jídelny 2

  • MirekS MirekS(autor receptu)

    Omlouvám se, přidávám recept poprvé, tak mi to moc nejde. Každopádně je můj, sám jsem ho vyzkoušel a není to špatný! Doporučuji vyzkoušet!

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    V surovinách chybí lečo, doplňte prosím jeho množství, děkuji.

    Odpovědět

Tématické fráze: srbske rizoto z jidelny recept cervene srbské rizoto ze školní jídelny srbské rizoto rizoto ze školní jídelny recept na školní rizoto

Zapomněl/a jsem heslo