16 receptů na báječné dobroty se švestkami: Pochutnáme si na nich po celý rok
Švestky jsou plody slivoně z čeledi růžovitých, které zrají od července do konce září. Mají podlouhlý nebo kulovitý tvar s vejčitou, na koncích špičatou peckou. Dužina je žlutá, sladká, obalená modrofialovou slupkou.
S koncem prázdnin a začátkem školního roku dozrávají švestky. Modrofialové ovoce bylo od nepaměti oblíbenou a dostupnou surovinou v každé kuchyni, nejčastěji v koláčích a v plněných knedlících, sypaných mákem. Švestky můžeme chutně připravit nejen nasladko, ale i naslano.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Kynutý se švestkami ... koláč
- Švestky ve slanině
- Švestkové knedlíky s mákem
- Jehněčí na švestkách
- Makové řezy se švestkami
- Husí paštika se sušenými švestkami
- Bramborové placky se švestkami a mákem
- Mix salát s ořechy a švestkami
- Nudle s mákem a dušenými švestkami
- Kančí roládky se sušenými švestkami
- Tvarohové knedlíky se švestkami
- Švestkové čatní
- Švestkové koláčky
- Panenka plněná sušenými švestkami s gratinovanými bramborami
- Ořechovo-krupičkový koláč se švestkami
- Pečené švestky
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře