Pečené švestky
Jednoduchý, lahodný a osvěžující dezert připravíme během chvilky ze švestek. Stačí je ochutit cukrem, skořicí a citronovou šťávou a zapéct v troubě. Dezert podáváme ozdobený šlehačkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 888 kJ / 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,56 g |
| Tuky | 10,00 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 33 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 139,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky.
Krok 2: Zapékací misku vymažeme máslem. Švestky rozložíme do misky řeznou stranou nahoru, těsně vedle sebe. Posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do předehřáté trouby a rozpečeme.
Krok 3: Podáváme vychlazené a doplněné šlehačkou, jako osvěžující dezert.
Zveřejněno 13. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68ro
Moje poznámka
Pečené švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68ro
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 6 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 9 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 9 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 10 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 10 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr,
skořice,
máslo,
šťáva citronová,
šlehačka
Komentáře (2)