Kynutý se švestkami ... koláč
Léty prověřený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a skořicovým cukrem, zaručeně sklidí úspěch.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy o rozměrech 30 × 40 cm
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 977 kJ / 7 643 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,97 g |
| Tuky | 294,96 g |
| Vláknina | 52,90 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,53 g |
| Sacharidy | 1 050,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo necháme rozpustit v mikrovlnce nebo v rendlíku. Do horkého másla přidáme sádlo a olej. Rozmícháme a necháme trochu vychladnout. Poté vlijeme do nádoby domácí pekárny.
Krok 2: V mléku rozmícháme vejce a žloutky. Přidáme rum a nalijeme k tukům do nádoby. Přidáme prosáté mouky. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí.
Krok 3: Do jednoho rohu dáme cukr, do protilehlého pak sůl. Zapneme program Hnětení a kynutí (nebo Těsto).
Krok 4: Švestky omyjeme důkladně pod tekoucí vodou a necháme v cedníku okapat.
Krok 5: Připravíme drobenku. Všechny suroviny spojíme v misce mnutím prsty, až získáme drolivou hmotu.
Krok 6: Plechy lehce vymažeme tukem.
Krok 7: Vypeckujeme švestky. Nepůlíme, pouze rozložíme. Rozehřejeme troubu na 180 °C (program horkovzduch).
Krok 8: Vykynuté těsto rozdělíme spravedlivě na dvě poloviny a vyklopíme na plechy. Rukama, které si občas namočíme ve vodě, těsto rozetřeme po celé ploše plechů.
Krok 9: Na rozprostřené těsto rozložíme zhusta švestky a poprášíme skořicovým cukrem. Na každý plech jeden sáček. Posypeme drobenkou.
Krok 10: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 20 minut.
Krok 11: Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 26. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý se švestkami ... koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NXZ8
Moje poznámka
Kynutý se švestkami ... koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NXZ8
Nejnovější recepty
Zapečená zelenina s masem a vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Jihoafrická návštěvnická buchta
Přidáno před 2 hodinami
Drůbeží sekaná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 4 hodinami
Diabetická snídaně plná potřebných bílkovin
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
Přidáno před 6 hodinami
Salát z červené řepy, okurek, fazolí a cibule
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z jogurtu
divozenka666 před 23 minutami
Rilletes
magdalenka před 41 minutami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
magdalenka před 50 minutami
Rillettes
magdalenka před 55 minutami
Domácí rybí salát s Moravankou
kimlo před 3 hodinami
Třená buchta
Mbabi před 3 hodinami
Katův šleh po mém
pazdera.jaroslav70 před 6 hodinami
Domácí chléb z trouby
magdalenka před 6 hodinami
Ledvinky dušené
Fred2 před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 15 hodinami
Tématické fráze:
kynutý táč se švestkami,
švestkový kynutý koláč,
kynutý svestkový koláč,
švestkový koláč kynutý,
švestkovy táč,
kynuté švestkové koláče,
táč se švestkami,
kynutý švestkový táč,
trnkovy kolac,
kynuty kolac,
koláče se švestkami,
kynuty trnkovy kolac,
trnkový táč,
švestkový koláč,
kynutý koláč s tvarohem a švestkami,
trnkova buchta,
kynutá buchta se švestkami a drobenkou,
koláče se švestkama,
kolač se švestkami,
hrnkový koláč se švestkami
Suroviny:
máslo,
olej,
sádlo,
mléko,
vejce,
žloutek,
rum,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
sůl,
droždí čerstvé,
ghee,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
švestky,
cukr skořice,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (144)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Navíc se s těstem výborně pracuje.
Jedinou nevýhodou koláče je, že tak rychle mizne.