Švestkové čatní
Švestkové čatní je voňavá kombinace sladkých švestek, jablek a rozinek s medem, zázvorem a tymiánem. Doplněné vínem, pomerančovou šťávou a pikantním chilli, vytváří dokonale vyváženou omáčku, která se skvěle hodí nejen k masu.
Postup přípravy
Krok 1: Švestky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Jablka a šalotku nakrájíme nahrubo. Zázvor nastrouháme najemno.
Krok 2: Do hrnce dáme všechny suroviny. Vše dusíme při nízké teplotě za občasného míchání do rozvaření a zhoustnutí ovoce.
Krok 3: Okraj menších čistých skleniček vytřeme utěrkou navlhčenou francovkou.
Krok 4: Ještě horké čatní plníme do skleniček. Okraj skleniček a víčko po naplnění otřeme opět francovkou. Zavíčkujeme a obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.
Krok 5: Švestkové čatní používáme jako pikantní omáčku k zelenině a masu.
Zveřejněno 20. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER1ZW
Moje poznámka
Švestkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER1ZW
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 2 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 10 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 13 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 55 minutami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
kocourer před 1 hodinou
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 2 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 3 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Kajkajak před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
nicol.n před 4 hodinami
Kuře na paprice podle Romana Vaňka
MZaTZ před 5 hodinami
Suroviny:
švestky,
jablko,
med,
zázvor,
tymián,
cibule šalotka,
šťáva pomerančová,
víno červené,
ocet,
rozinky,
skořice mletá,
cukr třtinový,
chilli
Komentáře (1)