Švestkové čatní
Švestkové čatní je voňavá kombinace sladkých švestek, jablek a rozinek s medem, zázvorem a tymiánem. Doplněné vínem, pomerančovou šťávou a pikantním chilli, vytváří dokonale vyváženou omáčku, která se skvěle hodí nejen k masu.
Postup přípravy
Krok 1: Švestky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Jablka a šalotku nakrájíme nahrubo. Zázvor nastrouháme najemno.
Krok 2: Do hrnce dáme všechny suroviny. Vše dusíme při nízké teplotě za občasného míchání do rozvaření a zhoustnutí ovoce.
Krok 3: Okraj menších čistých skleniček vytřeme utěrkou navlhčenou francovkou.
Krok 4: Ještě horké čatní plníme do skleniček. Okraj skleniček a víčko po naplnění otřeme opět francovkou. Zavíčkujeme a obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.
Krok 5: Švestkové čatní používáme jako pikantní omáčku k zelenině a masu.
Zveřejněno 20. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER1ZW
Moje poznámka
Švestkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER1ZW
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 20 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 18 minutami
Bábovka z pudinku
Routeu před 50 minutami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 52 minutami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 1 hodinou
Křehký jablečný závin
Lara.S před 1 hodinou
Chutné vafle
Lara.S před 1 hodinou
Jablkový perník
Lara.S před 1 hodinou
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 3 hodinami
Suroviny:
švestky,
jablko,
med,
zázvor,
tymián,
cibule šalotka,
šťáva pomerančová,
víno červené,
ocet,
rozinky,
skořice mletá,
cukr třtinový,
chilli
Komentáře (1)