Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 654 kJ / 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,03 g |
Tuky | 50,05 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 79,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso z chrbta narežeme až po kosť.
Krok 2: Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a upečieme domäkka. Ak treba, podlievame, aby sme mali dostatok výpeku na omáčku.
Krok 3: Potom mäso vyberieme a udržiavame v teple.
Krok 4: Výpek z mäsa prelejeme do panvice, vložíme maslo, narezanú cibuľu a orestujeme ju. Pridáme slivky, posypeme cukrom, pridáme škoricu a klinčeky a opekáme asi 3 minúty.
Krok 5: Podlejeme vínom, v ktorom rozmiešame solamyl a ešte niekoľko minút necháme variť, kým omáčka nezhustne.
Krok 6: Podávame s ryžou.
Zveřejněno 18. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLZJ
Moje poznámka
Jehněčí na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLZJ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 16 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Tématické fráze:
skopove na svestkach,
jehněčí maso na švestkách,
jehneci na švestek,
jehneci se švestkami,
jehněčé maso globus,
jehněčí na šveskách recepty,
globus jehněčí maso,
jehněčí kýta na svestkach,
jehněčí s černou omáčka,
jehněčí na švetkách,
jehněčína švestkách,
jehneci na svestkech
Suroviny:
máslo,
cibule,
švestky,
skořice celá,
koření hřebíček,
cukr,
sůl,
koření černé mleté,
solamyl,
víno bílé,
olej,
med,
šťáva citronová
Komentáře (10)
mika59, Jana Remková : Ďakujem.
Jahňacie mäso je jedno z najzdravších mias, určite podstatne zdravšie ako bravčové, ale je to vec každého, čo je, nie?
Jé nechybí ti cukr v Surovinách?