Švestkové čatní

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 14 názorů

Suroviny

1 kg švestek
6 jablek
3 cibule
150 g cukru
1 zarovnaná lžice soli
1 lžice mletého zázvoru
1,5 lžičky mleté skorice
1,5 lžičky mletého černého pepře
15 hřebíčků
ocet podľa chuti
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slivky vykôstkujeme a pridáme neolúpané jaderníkov zbavené a narezané jablká a cibule.

  2. Zastrekneme vodou a rozvaríme.

  3. Rozmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a varíme ešte asi 10 minút. Podľa chuti pridáme ocot, podusíme ešte 5 minút .

  4. Vložíme do fľaštičiek a sterilizujeme 15 minút od bodu varu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestkové čatní

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Houska68: Ďakujem za spätnú väzbu. Cením si tvoje poznatky a rady, značím si, ale ako som písala, až o rok. Ešte raz ďakujem. :-K;-)

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    tejaja: Cayensky pepř byla náhrada za chilli, které jsem našla v jiném receptu a neměla ho ;-) Ovšem v tom druhém uvádí na půl kg švestek půl kg cukru, což mi přišlo moc, takže jsem vařila hlavně podle tebe. Vařila jsem ještě jednou a s balzamikem nutno opatrně. Ale zas to dostane lehce jinou chuť. Je výhoda, že do catni se dá dát vše, tak jsem tam přihodila i malou dyni. Doporučuji místo bílé cibule dát červenou. Mě se k tomu nějak hodí lépe a použila jsem jí u obou varek. A ani jsem nesterilovala. Horké jsem naplnila a zavickovala. Jako u marmelády. Ex manžel ochutnal, a už loudi skleničku...<3

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Houska68: Ďakujem, mám radosť, že si spokojná. To cayenské korenie je dobrý nápad. Škoda, že už nemám slivky, urobila by som podľa tvojej rady. Ale poznačila som si k receptu, aby som nezabudla. ;-)

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    Dobrý recept. Přidala jsem trochu cayenskeho pepre, česneku a příště zkusim zakapnout balzamiko octem, který používám do zkaramelizovane červené cibule. Zbytek co už neměl smysl dávat do skleničky, jsem už zbastila na jednohubkach s klobasou, a na sýrů v hamburgrech. Ukládám a děkuji za recept. Při letošní nad úrodě švestek se člověk nebojí experimentů :-*

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Recept mne velmi zaujal. Dnes jsme to uvařili, jsem na to moc zvědavý.
    Voní to krásně.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Katka: ;-) čierne korenie = pepř

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Prosím o radu - co je černé koření, které je v receptu. Díky za odpověď.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    díky špagetce, která odkaz na tento rcp přidala ke svému receptu, jsem si tuto, jistě lahůdku, připomněla.. ještě nejsou švestky, ale budou, budou:-8:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Teri, jéé ty tu máš "moje" čatní :-O:-O:-D:-D:-D, já byla přesvědčená, že ho tu mám, ale nééé:-(. Takže ti dávám bodík, za chvíli dodám receptík s tímto čatní a krůtím masínkem, který jsme teda v 6 lidech zblajzli jak malinu ;-):-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Rebeka, čatní je hustá studená omáčka, ktorú môžeš podávať k akémukoľvek mäsu, ;-)údeninám, všade tam, kde by si použila horčicu a pod.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Hmmmm:-O:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jak to chutná,k čemu se to jí:-?;-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    To může být dobrý.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: čatní ze švestek švestkove čatní-recept švestkové chutney čatný ze švestek čatní švestkové chatney švestkové chatní švestkové recepty chatni ze svestek čatní recept šveskové čatní hruškové čatni čatný švestkové chutney recept čatni z švestek chutney švestkové chatney hruškové chutney čatni ze svestek recept chutney ze švestek

Zapomněl/a jsem heslo