Pomazánky jsou jednoduchým a přitom velmi žádaným zpestřením večeří i svačin, jedná se také o vítané pohoštění pro návštěvy. Připravujeme je z měkkých i tvrdých sýrů, které s dalšími surovinami rozmícháme vidličkou nebo pomocí tyčového mixéru. Po libosti je dochutíme a zpracujeme do správné konzistence.
Pomazánky jsou rychle hotové a na talířích vypadají lákavě, zvlášť když je při podávání nazdobíme krásně barevnou zeleninou (čerstvou nebo sterilovanou), vařenými nakrájenými vajíčky, případně uzeninou a zelenými natěmi.
Směs dobře uleželých a vidličkou rozmačkaných tvarůžků s čerstvým termizovaným sýrem a nadrobno nasekanou cibulkou chutná báječně. Po namazání na tmavé pečivo ještě posypejte nasekanou čerstvou pažitkou, ozdobte salátovou okurkou a paprikou, poté podávejte.
Výrazné syrečkys jemnějším camembertem doplňte některými pochutinami a po promíchání nechte chvíli uležet, potom podávejte s horkými topinkami, které nejprve potřete česnekem. Pomazánka je výrazně pikantní.
Velmi jednoduchá pomazánka chutná příjemně a dobře zasytí. Nastrouhaný balkánský sýr smíchejte s pomazánkovým máslem a doplňte nadrobno nakrájeným pórkem. Na ochucení se výborně hodí mletá sladká paprika.
Přírodní sýr cottage je výborným základem mnoha pomazánek. Pro tentokrát k němu přidejte uvařená vajíčka, Hermelín, najemno nakrájený pórek a hlavně pomazánkové máslo. Pomazánku výrazněji dochuťte a podávejte na plátcích opečeného toustového chleba.
Papriky a šunku nadrobno nakrájejte, uzený sýr nastrouhejte. Přidejte majonézu a jogurt, dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchanou pomazánku mažte na pečivo, můžete použít obyčejný chléb, bagety i počesnekované topinky.
Lučinu s tvarohem, máslem a bílým jogurtem promíchejte dohladka. Zeleninu nakrájejte najemno, přidejte nastrouhaný řapíkatý celer nebo jinou zeleninu, vše ušlehejte dohromady. Podávejte s celozrnným pečivem, ozdobené petrželkou, kapií nebo rajčátky.
Podle videoreceptu máslo vyšlehejte se zakysanou smetanou, přidejte vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku. Ochuťte kmínem, paprikou a pepřem. Nechte do druhého dne rozležet v lednici a podávejte posypané mletou paprikou a pažitkou.
Komentáře