Tvarůžková pomazánka ještě jednou

Pomazánky Doba přípravy: 10 minut 0 názorů

Pomazánky Doba přípravy: 10 minut 0 názorů

Suroviny podle potřeby

6 tvarůžků
150 g Paloučku (čerstvý termizovaný sýr)
50 g másla pokojové teploty
1 malou cibuli
1 lžíci nasekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Dobře uleželé tvarůžky rozmačkáme vidličkou a dáme do skleněné misky, Tvarůžky koupené v marketech, kde jsou skladované v chladu, nebývají dozrálé, dáme je na pár dní do uzavíratelné sklenice a necháme při pokojové teplotě dozrát. Je lépe používat sklo než plast, sklo nenatáhne žádné příjemné ani nepříjemné pachy.

  2. Oloupanou cibuli nasekáme najemno, spaříme na sítku vřelou vodou, propláchneme studenou a necháme okapat (nebude kvasit). K tvarůžkům přidáme sýr, máslo a vidličkou nebo malou metličkou promícháme spolu s cibulí. Čerstvou pažitku použijeme k posypání pomazánky na tmavém pečivu. Doplníme čerstvou salátovou okurkou nebo paprikou, výborně se k pomazánce hodí i pivo, mléko nebo podmáslí.

Poznámka od kuchařky

Nejlepší tvarůžky jsou přivezené přímo z Loštic - pokud někdy pojedete kolem , neváhejte koupit. S těmi z marketů jsou nesrovnatelné.

Komentáře k receptu Tvarůžková pomazánka ještě jednou

K receptu nejsou žádné komentáře.