Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skleničkové dezerty se těší stále větší oblibě. Nemusí se totiž péct a jejich příprava je podstatně jednodušší oproti klasickým zákuskům. Konzistence dezertů může být jemnější, protože sklenička obsah udrží ve vrstvách.

Chystáte oslavu, ale jste si vědomi toho, že pozvaní hosté mají velmi rozdílné chutě nebo jste prostě jen nerozhodní, jaké dezerty připravit? Pak jsou pro vás verrines tou pravou volbou. Do skleniček lze připravit nepřeberné množství sladkého potěšení.

Míša řezy ve skleničce jako pohár

Míša řezy jsou natolik oblíbené, že je nemyslitelné, aby nebyl způsob, jak je připravit do skleniček. Kombinace ochuceného tvarohu spolu s čokoládovým korpusem a čokoládovou polevou vás rozhodně nenechá klidnými a ze stolu zmizí jako první.

Mousse - čokoládové i ovocné pěny

Hledáte nadýchaný a lehký dezert do skleničky? Ať už zvolíte pěnu čokoládovou nebo ovocnou, zdobení čerstvým ovocem spolu s mátou či meduňkou nebo sušenkami a drcenými oříšky pozdvihne jejich vzhled. Jíme přeci jen i očima.

Nadýchané a svěží krémy plné chutí

Krémy lze připravit mnoha způsoby. Z tvarohu, pudinku, smetany nebo čerstvého sýru, stačí si jen vybrat. Šleháním se krémy stanou nádherně nadýchanými, jako obláčky. Chutím se meze nekladou, připravte si krém přesně vám na míru.

Želé připravené do skleničky? Proč ne

I se želatinou se dají vykouzlit chuťově dokonalé dezerty do skleniček. Do želé lze přimíchat kousky čerstvého či kompotovaného ovoce, ale také víno a kakao, nebo ho můžete proložit nadrcenými sušenkami, perníkem a zakysanou smetanou.

Dezerty do skleničky lze připravit také bez lepku nebo bez laktózy, každý si tak přijde na to své. Chcete si dopřát nadýchaný, svěží, ale přitom lehký dezert? Pak musíme doporučit avokádový krém s malinami, jedná se o delikátní záležitost:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky