Jogurtové želé bábovičky s višněmi

Merylas Kuchařka: Merylas

6 - 7 porcí Moučníky , Nepečené a mražené 0 názorů

Suroviny

150 g višní bez pecek
60 g krupicového cukru
15 g kakaa
1 vanilkový cukr
120 ml mléka
10 g sypké želatiny
250 g jogurtu
100 g smetany na šlehání
1 lžíce rumu
30 - 40 g moučkového cukru - podle potřeby
50 g piškotů - nejlépe mini
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Višně vložíme do rendlíku se silnějším dnem, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a prohřejeme, až višně pustí štávu a cukr se rozpustí. Přidáme kakao a dále zahříváme až k bodu varu. Višně po celou dobu opatrně a lehce vařečkou promícháváme, pak je necháme zchladnout a přidáme k nim rum.

  2. Sypkou želatinu vsypeme do mléka a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak ji za stálého míchání rozpustíme, teplota nesmí přesáhnout 60°C! Necháme vychladnout, občas promícháme.

  3. Smetanu vyšleháme do husté šlehačky.
    Dohromady smícháme jogurt, višně, rozpuštěnou želatinu a moučkový cukr, nakonec opatrně vmícháme šlehačku. Dosladíme dle své chuti.

  4. Plastové nebo silikonové formičky vevnitř malinko přetřeme olejem - jen tenký film na stěnách. Do formiček vrstvíme mírně tuhnoucí hmotu, kterou prokládáme piškoty. Na několik hodin vložíme do chladničky a řádně ztuhlé vyklopíme.

Poznámka

Formičky mám o objemu 120 ml a bylo jich 7 ks.

Bábovičky lze podávat i s vanilkovou zmrzlinou a třeba šlehačkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jogurtové želé bábovičky s višněmi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vinove zele

Zapomněl/a jsem heslo