Bílá pěna (mousse)

Suroviny 4-6 porcí

180 g bílé čokolády
2 lžíce vodky
2 lžíce likéru Tía María
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
250 ml smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Společně s vodkou a likérem rozehřejeme nad párou na kousky nalámanou čokoládu.

  2. Nádobu s rozehřátou čokoládou sundáme z ohně a necháme pět minut stát.

  3. Přidáme žloutky a dobře promícháme. Přidáme vanilkový extrakt, promícháme a směs necháme vystydnout na pokojovou teplotu.

  4. Smetanu vyšleháme dotuha a jemnými pohyby ze shora dolu zamícháme do vychladlé čokoládové směsi.

  5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
    Opět jemnými pohyby vmícháme nejdříve polovinu sněhu a poté opatrně zamícháme zbytek sněhu.

  6. Mousse rozdělíme do pohárů a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
    Před podáváním můžeme poháry ozdobit lesním ovocem, které pěnu skvěle doplňuje.

Komentáře k receptu Bílá pěna (mousse)

Tématické fráze: pěna mousse vanilkový mousse mousse recept mousse pena mousse z bile čokolády recept na mousse mousse recepty pěna mousse kokosová mousse pěna ovocna bílá pěna kávová mousse pena z mascarpone ovocne mousse mousse buchta pani nad lesní recept na bílou pěnu cokoladova pena bílá lesní pěna recept čokoládová pěna mousse mousse recept