

Pomerančový krém
Suroviny 4 porce
- 5-6 velkých pomerančů ( 600 ml šťávy )
- 4 žloutky
- 60 g solamylu
- 150 g cukru
- 1 smetana
Postup přípravy receptu
Pomeranče vymačkáme, potřebujeme z nich 600 ml šťávy, přidáme cukr, žloutky a solamyl, vše ušleháme metlou a za stálého míchání svaříme do zhoustnutí .
Necháme vychladnout a pak vmícháme smetanu. Dobře promícháme .
Nalijeme do skleniček a dáme vychladit .
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám také na stránkách www.pažitka.cz
Stejně jsem udělala i krém z kiwi, jen jsem ho rozmixovala, aby bylo mixované hmoty 500 ml. Komu by mohla vadit zrníčka,
je třeba propasírovat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomerančový krém
-
Ivace64: Děkuji moc
-
Krásná fotka, nemá chybku, kouzelné aranžmá, moc se povedlo a nabádá k vyzkoušení, máš 10 laika pros štěstíčko Romanko, umíš, jsi vždy a všude jsi šikulka
-
Jana Dorazinová-Remková: Nemá, ale já už mám taky vyzkoušeno
U nás se takhle dělaly plněné pomeranče - krém se dával zpátky do prázdných pomerančových půlek a po vychlazení se zdobil kopečkem šlehačky a kouskem pomeranče. Místo solamylu se používala želatina, ale ta se kdysi špatně sháněla a taky špatně tuhla, tak jsme ji časem nahradili vanilkovým pudinkovým práškem - takže vznikl téměř totožný recept. Začínám uvažovat, že by stálo za to tuhle dobrotu někdy zopakovat!
-
Jana Dorazinová-Remková: Moc děkuji
-
Tý jo!
Když už jsem ten tleskač, tak tohle fakt nemá chybu!!
-
Eja57: Děkuji
-
Krásná fotka, lákavý recept