Jaké zdobení cukroví je nejjednodušší pro začátečníky? Máme několik tipů
Hezké zdobení udělá nejen z obyčejné sušenky lákavý kousek. I úplný začátečník může své cukroví hezky ozdobit, aniž by k tomu potřeboval zvláštní nástroje či suroviny. Žádoucí je ale vkusnost a cit pro přiměřenost.
Upéct cukroví pro mnohé není vůbec žádný problém. Ten může nastat až s potřebou kousky nějakým způsobem ozdobit. Každý z nás není výtvarně nadaný ani nedisponuje množstvím pomůcek a názorné literatury. Inspirujte se našimi tipy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Cukroví poprášené či obalené v cukru
Cukroví poprášíme moučkovým cukrem nebo naopak kakaem. Takto zdobíme hlavně slepované cukroví, kdy vynikne kontrast bílého cukru a červené marmelády, ale i to ze strojku, které je zdobené už tvarem. Cukroví lze také v cukru obalit - obalujeme tučnější druhy, na které se cukr hezky nalepí, tedy hlavně vanilkové rohlíčky, pracny a další. Cukroví se obaluje ještě teplé.
Cukroví namáčené do polevy
Namáčíme celý kousek, polovinu nebo jen část cukroví. Polevy by mělo být dostatek, aby se v ní cukroví dobře obalilo. Namočené kousky necháme okapat a odkládáme na pečicí papír, aby poleva zaschla. Poté správně uskladníme.
Cukroví polévané polevu
Cukroví rozložíme na mřížku položenou nad pečicím papírem a šetrně polijeme., polevu však můžeme i opatrně nanášet štětečkem. Po zaschnutí polevu, která stekla, seškrábneme a použijeme znovu. Takto proces podle potřeby opakujeme.
Cukroví polevou pocákané
Cukroví malované
Cukroví zdobené dalšími surovinami
Ještě nezaschlou polevu můžeme dozdobit půlkou mandle, ořechového jádra, posypáním sekanými nebo mletými ořechy, mandlovými lupínky nebo hranolky, čokoládovou rýží, koupeným barevným cukrovým zdobením, kouskem barevného želé, tvarem vykrojeným z marcipánu apod.
Cukroví obalové
Většinou obalujeme nepečené kuličky. Obalit je můžeme v sekaných ořeších, kakau, kokosu, skořici, strouhaném perníku, strouhané čokoládě, čokoládovém zdobení, cukrovém zdobení, drceném mrazem sušeném ovoci. Co vás napadá dál?
Komentáře