"Jako třešně v čokoládě" Třešňové pralinky s likérem

K@tka Kuchař: K@tka

Doba přípravy: 10 min.+ tuhnutí 33 kuliček Cukroví , Nepečené, Ostatní 9 názorů

Suroviny

200 g čokolády (se 70% kakaa)
20 g másla
2 lžíce třešňové marmelády
2 lžíce třešňového likéru s grappou
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tepluvzdornou (ne nerezovou) mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. 140 g rozlámané čokolády (nebo čokoládových peciček) nasypte do mísy a nechte pozvolna rozpustit. Jakmile bude čokoláda úplně roztátá, odstavte ji z plotny, přidejte k ní zbylé kousky čokolády a pořádně vymíchejte.

  2. Ještě zatepla vložte 20g másla a míchejte až do rozpuštění. Dochuťte dvěma lžícemi kvalitní třešňové marmelády. Nakonec přilijte dvě lžíce třešňového likéru a pořádně promíchejte.

  3. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, přikryjte potravinovou fólií a přesuňte do ledničky na 50 minut ztuhnout.

  4. Jakmile čokoláda ztuhne, ale nezatvrdne natolik, aby přestala být tvárná, vytvarujte rukama malé kuličky. Podávejte je vychlazené v papírových košíčcích.

Poznámka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/tresnove-pralinky...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: "Jako třešně v čokoládě" Třešňové pralinky s likérem

  • roudnicka roudnicka

    Je to moc hezké

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc hezký výsledek!!:yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    K@tka:jasně, důležitý je výsledek ;-):-K

    Odpovědět

  • K@tka K@tka(autorka receptu)

    hanahcotton: To si nemyslím, používám belgickou 70% speciální na pralinky. I někteří odborníci radí, že nerez raději ne, ale každý má asi jiné zkušenosti. Hlavně, když se výsledek podaří a chutná ;-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    K@tka:Já dělám docela často s čokolády různé polevy, či ozdoby a vždy v nerezové misce:-S - ve vodní lázni a nikdy se mi nestalo, aby se mi ,,tuk srazil" a ani se mi neudělal na povrchu šedivý ,,květ";-) Nemůže to být u tebe třeba tím, jakou používáš čokoládu???;-)

    Odpovědět

  • K@tka K@tka(autorka receptu)

    Zuzka: Protože příliš vede teplo, čokoláda se ohřeje na vysokou teplotu a může se v ní srazit tuk - ten pak vystoupne napovrch jako šedivý "květ", což nevypadá hezky. Alespoň já mám takové zkušenosti...

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tak tomu rikam pralinkova orgie, krasa!!

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka

    Proč ne nerezovou misku?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já sice raději višně, ale jinak to moc hezky vypadá :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: třešně v čokoládě třešňové chutney třešňové recepty třešně recepty třešně v čokoládě recept chutney z tresni třešnový domácí likér domácí likéry z třešní domácí likér z třešní recepty z třešní belgická čokoláda na vaření poleva tresnove chutney recept třešně recept recept třešně v čokoládě třešně v kakau čokoláda na pralinky recept recepty třešně recepty-třešně v čokoláde hrušky v čokoládě orientální likér