Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Návod na strávení silvestrovského večera: Klid, pohoda a něco dobrého na zub

Silvestr je za pár dní tu a vzhledem k omezením, která u nás panují, ho většina lidí bude trávit doma ve společnosti těch nejbližších. Nezapomeňte se na tento slavnostní večer náležitě připravit, aby vám ke spokojenosti nic nechybělo.

Co patří k takové domácí silvestrovské oslavě? Něco dobrého k pití, něco na zub a dobrá zábava. Myslete ale i na to, abyste dobře vypadali, není přece nutné jít do baru, aby vám to slušelo. Prostě si udělejte slavnostní, krásný, pohodový večer a oslavu, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat.

Osvěžující pasterované pivo

Zdroj: SvijanyPasterace je běžné tepelné ošetření, které se provádí s cílem prodloužit dobu trvanlivosti piva. V důsledku zahřívání a oxidace se však při ní zhoršují senzorické vlastnosti i nutriční hodnota piva, ničí se enzymy a další zdraví prospěšné látky, proto znalci dávají přednost pivu nepasterovanému. Čepovaných nepasterovaných piv na trhu pomalu přibývá, ale v plechovkách je stále nabízí jen jediný pivovar - Svijany.  Jeden z nejstarších českých pivovarů založený již v roce 1564 jako jediný český výrobce zvládl technologicky velmi náročné plnění „živého“ nepasterovaného piva do plechovek. Nabízí jich celkem pět a k tomu i nealkoholické pivo Svijanský Vozka.

Klidný večer

Zdroj: GradaPokud budete na Silvestra sami, nezoufejte, i tak si můžete udělat krásný večer. Nalijte si sklenku vína, zakousněte se do cukroví nebo oříšků a začtěte se do zajímavé knihy. Jedna ze zajímavých knih, které můžeme doporučit, se jmenuje Zen je ta největší lež všech dob. Pokud chcete vědět a pochopit, co je to zen, pak si tuto knihu přečtěte. A že jste po jejím přečtení nic nepochopili? Nic si z toho nedělejte a přečtěte si ji znova. Možná vás prostě inspiruje k tomu se posadit a v klidu dýchat.

Zdravé mlsání

Zdroj: Svět plodůPokud máte chuť na kvalitní mandle, pak musíte vyzkoušet ty, které jsou díky svému obalu uvnitř jemné a krémové. Pocházejí ze Španělska v kvalitě supreme S14, což znamená že jsou jedny z největších. Jsou obaleny v kvalitní bílé čokoládě, což z nich dělá jedny z nejoblíbenějších a nejprodávanějších sladkých mandlí. Aby nebylo málo, jsou obaleny i v prášku ze sušených listů moringy, který jim dodá ostré, ale zajímavé aroma a příchuť. Moringa olejodárná se nazývá také jako „strom života“ , a to především proto, že má širokou škálu léčivých a čistících vlastností.

Delikátní paštika

Zdroj: AlbertNesmíme zapomenout na dobrou paštičku, která vykouzlí z vašich jednohub doslova delikatesu. Pokud nechcete zůstat jen u jednoho druhu, vyzkoušejte kolekci exkluzivních paštik pro náročné gurmány, kterou seženete v Albertu. Vyzkoušejte je na křupavé francouzské bagetce s brusinkovým přelivem. Můžete si být jisti, že uspokojí i ty nejmslnější jazýčky!

Zbavte se strachu

Zdroj: GradaZa největšími úzkostmi člověka často nestojí skutečné události, ale vlastní myšlenky. Kniha Hlavně na to nemysli vás naučí, jak se nepoddávat strachu. Vypráví o muži hledajícím vzrušení slíděním v životech jiných. Ženě předstírající nemoc, aby na sebe upoutala manželovu pozornost. Představuje lákavé možnosti dospívání a dotýká se neznámého, někdy i děsivého. Setkáte se v ní i se spánkovými démony, kteří člověka dusí ve dne a dozvíte se, že svět není takový, jak myslíme. 

Vypadejte dobře

Zdroj: PanasonicZimní měsíce jsou pro vaše vlasy nejnáročnějším obdobím. Suchý vzduch, vytrvalý mráz nebo sněhové přeháňky si na nich vybírají svou daň, takže vlasy vyžadují častou a hlavně správnou péči. K jejich regeneraci můžete přispět použitím nového fénu Panasonic EH-NA65 s technologií nanoeTM, která jim dodá potřebnou hydrataci během vysoušení. Nanoe částice proniknou přímo do vlasového vlákna, čímž zpevní jeho vnější vrstvu. Vlasy tak zůstanou odolné a mají zdravější vzhled.