Láska prochází žaludkem. Dopřejte si se svým partnerem tříchodové valentýnské menu

12. 2. 2021 18:06

Vaření Redakce Toprecepty

Blíží se svátek zamilovaných, který mnohdy milenci ani neslaví. Jenže v lockdownu se hodně věcí mění. Když nemůžeme na Valentýna vzít naši drahou polovičku na romantickou večeři do restaurace, musíme si něco dobrého připravit doma. Dopřejte si valentýnské menu, u kterého se se svou láskou pobavíte, a ještě si pochutnáte. Máme pro vás podrobné menu i s video návodem.

Přemýšlíte, co budete dělat na svátek zamilovaných? Normálně tento svátek neslavíte, ale nyní přemýšlíte, na čem si se svou láskou pochutnat? Nejradši byste šli do restaurace, ale bohužel nemůžete? Uvařte si! A to společně. Užijete si spoustu zábavy a nezapomeňte, že láska prochází žaludkem. Vyzkoušejte třeba pečenou papriku marinovanou v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou, nebo kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem. Jako sladkou tečku si vyrobte čokoládovou pěnu s malinami. Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!

Předkrm

Pečená paprika marinovaná v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou

Tesco

Suroviny: 4 papriky, balení kozího sýru, olivový olej, balzamico krém, rukola, 3 stroužky česneku, rozmarýn, tymián

Postup: Papriky rozkrojíme na čtvrtky, očistíme, pokapeme olejem a upečeme na 220 stupňů v předehřáté troubě zhruba 20 minut, až slupka ztmavne.

Mezitím si uděláme zálivku: na rozpáleném oleji osmahneme nasekaný česnek, odstavíme a přidáme bylinky. Papriky spaříme pod folií asi tři minuty, aby šla lépe oloupat, vložíme do zálivky, osolíme, opepříme a promícháme. Rukolu promícháme s olejem a balzamicem a osolíme. Na talíře naskládáme na rukolový základ papriky, ozdobíme nočky kozího sýru, zakápneme zálivkou a balzamicem.

Hlavní chod

Kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem

Suroviny: 6 ks kuřecí paličky, hoisin omáčka, 350 g červená řepa, 350 g mrkev, olivový olej, sůl, pepř, pažitka, zakysaná smetana.

Postup: Maso naložíme na minimálně hodinu, ideálně přes noc, do omáčky hoisin. Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vložíme do něj pekáček se zeleninovými hranolky na 10 minut. Pak přidáme paličky a pečeme dalších 20 minut. Připravíme dip ze zakysané smetany, soli a nasekané pažitky.

Dezert

Čokoládová pěna s malinami

Suroviny: 300 g čokolády, 160 g másla, 2 vejce, 120 g cukru, 40 g kakaa, pomeranč likér, máta, pomeranč, smetana, jahody, maliny

Postup: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a šleháme. Pak přidáme žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou šťávu, přimícháme kakao a pomerančový likér Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme do vychladlé směsi a zakápneme smetanou. Servírujeme ozdobené malinami nebo jiným ovocem a mátou.

 

Líbí se Vám článek? Sdílejte jej svým přátelům!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Přidat komentář