Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Udělejte si zásoby na zimu. Kvašení zeleniny nikdy nebylo snazší
Zdroj: Pixabay

Zkuste si to představit: Je zima, v troubě se vám peče kachna nebo svatomartinská husa a k té na talíři nesmí chybět zelí. Ať už dáváte přednost červenému nebo bílému, jdete jen do spíže a vytáhnete si sklenici svého vlastního. Domácí kvašení s šikovným pomocníkem nebylo nikdy jednodušší.

Povolejte do akce čerstvou zeleninu a zejména soupravu pro kvašení TESCOMA DELLA CASA. Ta usnadňuje přípravu kvašených potravin přímo revolučním způsobem. Zapomenout díky ní můžete na obrovské kameninové nádoby a složité zatěžování a kontrolování procesu kvašení. Připravíte si díky ní zelí, okurky, směs zeleniny, ale třeba i v poslední době tolik oblíbené kimchi.

Žádný vzduch do sklenice!

Souprava se skládá ze sklenice DELLA CASA, která se chlubí unikátním vzduchotěsným víčkem. To je opatřeno speciálním ventilem, který uvolňuje tlak vznikající během kvašení a do sklenice nevpouští vzduch. Má dokonce tři polohy, a to na nasazování a snímání víčka, na kvašení a na skladování či přenášení. Doplnit můžete svůj set na kvašení i o závaží a mřížku DELLA CASA.

Souprava opravdu zcela nahrazuje klasický kameninový hrnec, šetří finance a také místo v domácnosti. Další výhodou zmíněného setu je několik receptů, díky nimž se můžete rovnou pustit do přípravy kvašených dobrot. Možná máte ale svůj vlastní osvědčený recept, protože co rodina, to jiné okurky či zelí.

Pikantní nebo jednoduché?

Postupů najdete bezpočet, někdo přidává jablko, někdo červenou kapii a někdo zase křen. Záleží také na tom, jak pikantní máte kvašenou zeleninu rádi. Pokud vyzkoušíte kimchi, neuděláte chybu. Právě jemu je totiž připisována zásluha na dlouhověkosti Japonců a Korejců. Dávají si porci snad ke každému jídlu. Pokud jste začátečníci a na kimchi si zatím netroufáte, zkuste nejjednodušší recept na kvašené zelí, jaký existuje. Nakoupit budete muset jen zelí, sůl a kmín.

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více