Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pekárny se pomalu, ale jistě stávají běžnou součástí vybavení českých kuchyní. Pokud ještě domácí pekárnu nevlastníte a zvažujete její koupi, podívejte se, jaké jsou přednosti tohoto kuchyňského pomocníka.

Domácí pekárny se pomalu, ale jistě stávají běžnou součástí vybavení českých kuchyní. Pokud ještě domácí pekárnu nevlastníte a zvažujete její koupi, podívejte se, jaké jsou přednosti tohoto kuchyňského pomocníka.

Většina domácích pekáren funguje na obdobném principu: vnitřek se skládá z pečící vany, v které jsou umístěny hnětací metly. Do vany stačí dát suroviny (můžete si zakoupit i hotové sypké směsi speciálně určené pro přípravu chleba, ke kterým obvykle stačí přilít jen vodu) a metly se postarají o jejich dokonalé zpracování. Automaticky pak následuje proces kynutí a pečení.

Velkou předností domácích pekáren je, že se o proces přípravy chleba nemusíte vůbec starat. Ve všech fázích si pekárna automaticky nastavuje ideální dobu trvání i teplotu – tak vysoké kvality přípravy pečiva byste sami i při nejlepší vůli jen stěží dosáhli.

Možná vás přeci jen napadá, že jednodušší je zajít si do pekařství a čerstvý chléb si koupit. Domácí pekárna vám však umožní přípravu chleba ve výrazně zdravější verzi, než na jakou jste zvyklí z obchodů. Nabídka hotových sypkých směsí je opravdu široká, a tak není problém pochutnat si z domácí pekárny na nejrůznějších druzích chleba a dalšího pečiva. Různé sladké i slané varianty si navíc můžete ochutit podle svého, například přidáním různých druhů semínek, oříšků či sušeného ovoce.

 

U přípravy vláčného chleba s křupavou kůrkou však možnosti domácích pekáren zdaleka nekončí. Ceny běžných domácích pekáren se pohybují od jednoho a půl tisíce korun výše; pokud si však zvolíte dražší modely (od tří tisíc korun), neprohloupíte. Takové typy pekáren nabízejí více programů pečení, které lze navíc různě kombinovat – velmi praktickým je například program kynutí bez pečení, díky kterému získáte nadýchané a perfektně zpracované těsto pro přípravu buchet, baget, housek, pizzy a dalšího pečiva. Labužníci zajisté uvítají i možnost nastavení míry propečení svrchní kůrky. Skvělý požitek vám poskytne také funkce Odložený start, která vám umožní navolit si dobu přípravy těsta. Představte si, že večer do pekárny nasypete suroviny a ráno už vás probudí neodolatelná vůně čerstvě upečeného chleba.

Domácí pekárny si oblíbili především lidé dodržující různé diety. Pekárna se tak může stát nepostradatelným pomocníkem při přípravě bezlepkového, bezvaječného či bezmléčného pečiva. Tyto speciální druhy pečiva upečené v domácí pekárně jsou mnohdy chutnější a výrazně levnější než kupované hotové výrobky.

 

Domácí pekárny jsou opravdovými parťáky do kuchyně. Kvalitnější přístroje si poradí nejen s přípravou těsta a pečením, ale zvládají i zavařování a výrobu džemů a marmelád. A ten, kdo ochutná bezkonkurenční domácí jogurt, už nikdy nebude chtít jinak. Inspiraci pro pochutiny, které vám mohou tyto chytré přístroje připravit, získáte v kuchařkách určených pro uživatele domácích pekáren, kterých je v současné době na trhu celá řada. 

Komentáře

Jana

21. 10. 2012 00:23

pekárnu mám asi 3 roky.Musela jsem jednu přikoupit na chalupu,nestíhaly jsem péct.:-D.Děláme v ní vše i různé kynuté těsta.Je to super dám do pekárny a jdem s malou na procházku jak dojdem je vše hotovo.Dělám taky dost často škvařené sádlo-mooc velká dobrotka:yes:

Ewellina Ewellina

12. 10. 2012 20:18

Od léta mám pekárnu, peču chleba, housky, míchám těsta na buchty, knedlíky i jiné moučníky. Večer připravím a ráno máme čersvé pečivo a zdravé! Zkouším všechny druhy žitné mouky i ze zahraničí a vůně chleba je jak vůně domova, doporučuji!!!:yes:

alena.kyp alena.kyp

8. 10. 2012 13:41

Pekárnu mám od začátku loňského prosince a dodnes jsem chleba v krámě nekoupila;-) Po vyzkoušení asi 3-4 druhů jsem si vybrala tady na Topkách od Cathleen:-K "Babiččin voňavý kmínový chléb" a peču ho pořád, zrovna se těsto míchá:-)) a pekárnu mám Eta Harmony:yes:

Šárka

8. 10. 2012 07:53

Pekárnu mám rok a jsem maximálně spokojená a mohu jen doporučit, skvělý pomocník !!!

Monika Kovačková

4. 10. 2012 15:48

Dobrý den, opravdu široký přehled domácích pekáren naleznete na HyperZboží.cz, kde si jistě vyberete tu pro Vás nejlepší: domaci-pekarny.hyperzbozi.cz/hledani/dom%E1c%ED%20pekarnu/.

Jenda

4. 10. 2012 14:51

Rozhodnuto, kupuju na Vánoce:-)

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více