Lepší koprovka

Vlajda Kuchařka: Vlajda

Omáčky 57 názorů

Suroviny

1/2 l mléka
1/4 l sladké smetany nebo šlehačky
40 g hladké mouky
5 lžic kopru
sůl
ocet
cukr
máslo
2 vejce
masíčko můžete dát jak vepř., tak hovězí.
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit mléko, do kterého dáme 2 lžíce kopru a osolíme a ještě přidáme trochu vývaru z masa. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu ochucujeme octem a cukrem, popřípadě solí.

  2. Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě prohřejeme. Pro zjemnění přidáme v trochu mléce dvě rozkvedlané vejce a pak trochu másla.

  3. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo brambory a samozřejmě vajíčko.

Poznámka

Myslím si, že tahle koprová omáčka bude lepší, než jsem viděla receptík předemnou. Tím ale nechci samozřejmě nikoho urazit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 337 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lepší koprovka

  • casino casino

    Katka:
    Nezdrcne;-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    ramona: tak to bych to Vaši koprovku chtěla jíst :-S kde jste viděla lít smetanu jako poslední, do kyselého prostředí omáčky?? Se vám trošku zdrcne :-!:-! Hodně úspěchu :no: Jinak k autorovi receptu super :yes:¨

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    ramona:promiň, ale nechápu tvou reakci. V dnešní době není ani ve vaření-pokud jsi nezaregistrovala-nic striktně předepsáno a existuje mnoho postupů k jednomu receptu. To neznamená, že je to špatně. Já třeba jsem zcela vynechala už před lety klasický bešamel, dělám to přesně takto, že rozkvedlám mouku ve smetaně a vleji do vařícího mléka a výsledek je vždy dobrý, zatím jsem byla za své výtvory spíše chválena. Takže trochu více tolerance!!!!!!!

    Odpovědět

  • ramona ramona(neregistrovaná)

    Recept na vylepšenou koprovku ?Tak nevím co je na něm vylepšeného vše špatně,asi tady nikdo neumí vařit.Tak zásadně se vaří ve dvou hrncích v 1.bešamel tj. máslo,mouka,mléko povařit a dohladka vymíchávat ředit
    2.rendlík =jen přejít (nevařit) varem bujon-vývar,cukr,sůl,ocet a jen jemné části kopru posekané a pomalu zamíchávat do sebe pak teprve smetanu neb šlehačku do horkého ...!:-p

    Odpovědět

  • Shirleinka Shirleinka(neregistrovaná)

    Opravdu jednoduchý a hezký recept. Musím ho vyzkoušet, přítel koprovku miluje, tak děkuji za inspiraci :) A doufám, že se povede :)

    Odpovědět

  • smrkohlav smrkohlav(neregistrovaný)

    udělal jsem ji a je vážne skvela rodina se olizovala a dnes ji de dělat maminka.
    ;-):-p:-D

    Odpovědět

  • nemozny nemozny

    nejlepsi koprovka ever

    Odpovědět

  • Darshka Darshka(neregistrovaná)

    Byla výborná. Cukr nebyl potřeba a mouky bych taky dala méně. Jinak koprovka jak má být.:yes:

    Odpovědět

  • Misule Misule(neregistrovaný)

    Andrzej: Protoze je to hezke a mile. V dnesnim svete je tvrdosti a strohosti dost, tak proc nepouzit obcas nejakou zdrobnelinku. :-K ahojky

    Odpovědět

  • ferda30 ferda30

    Výborná:-! Jen té mouky je tam zbytečně moc:-// Jinak super:-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Přesně tak,kopr až nakonec.Bobkový list do koprovky nepatří,patří do kulajdy.;-):-)Jinak dělám základ na koprovku z bešamelu,tak jako jiné bílé omáčky.Každý vaří jak je zvyklý.:-K

    Hnusný je jedině Matějov.:-((

    Odpovědět

  • Matějov Matějov(neregistrovaný)

    Vzhledem k tomu, že koprovku odmalička nejím a mám k ní odpor, tak mě tento recept vůbec nezaujal a je to hnusný :no::no: tedy pro mě :-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    medvěd 09::yes: Já také tak;-)

    Odpovědět

  • medvěd 09 medvěd 09(neregistrovaný)

    Promiňte,že Vám do toho fušuje chlap,ale já vařím od 20-ti let,tak už něco za 40 let taky vím.
    Nevím,jak kdo,ale já kopr zásadně nevařím,protože mi varem vždy ztratí aroma a chuť.Dávám čerstvý do horké,téměř vařící omáčky,odstavím a nechám "vylouhovat" aroma.Je výborná.

    Odpovědět

  • Neta Neta(neregistrovaná)

    Andrzej:Pijte na noc medun´kový čaj a hned pochopité,proč se pou
    živájí slovíčka pro dobrou duševní náladu,snad ještě pamatujetě
    z detstvi,že chlebíček a masíčko a pejskové a ptáčky prinašejí radost do života.Když svití Sluníčko se žije líp,než ve chmurné ddni.:-K:-K:-p

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rychla a vyborna koprovka koprovka z mléka koprovka podle polreicha jak se vaří koprovka jak se dela koprovka koprová omáčka z mléka jednoduchá koprovka domácí koprovka rychla koprovka výborná koprová omáčka koprovka bez mléka vynikající koprovka koprova omacka od polreicha omáčky recepty nejlepší koprová omáčka recepty omáčky koprovk jak se vaří koprová omáčka babiččina koprovka recepty-koprovka

Zapomněl/a jsem heslo