Jako z ráje: Dejte si smetanový Margot dort s kokosovo-rumovou příchutí!

Kdo by neznal slavnou českou tyčinku Margot? Sójová tyčinka s exotickým nádechem se u nás vyrábí už od roku 1944. Proto za tu dobu vzniklo již nespočet moučníků, ve kterých hraje „Margotka“ hlavní roli. Zkuste pro tentokrát sametově jemný dort!
Tak trochu jiný dort
Pokud také patříte mezi ty, kteří zrovna nemusejí suché moučníky, smetanový dort Margot vás nadchne. Příprava korpusu je jednoduchá a zbytek tvoří nepečená náplň. A kdyby se vám náhodou nechtělo péct vůbec, klidně můžete udělat nepečený podklad jen ze sušenek a másla podle našeho receptu. Každopádně, pečený korpus má také něco do sebe. Je totiž krásně nadýchaný a tak se skvěle hodí k pěnovému krému nad ním.
Článek z magazínu
Rum, kokos a šlehačka
Zvláštní kombinace? Vůbec ne! Všechny tři chutě k sobě náramně jdou. A když se přidá ještě čokoláda, pak už vůbec není co řešit. Právě taková je hvězdná sestava surovin, jež patří do náplně dortu Margot. Příchuť rumu a kokosu obstará nastrouhaná „Margotka“, která se smíchá s vyšlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou. Originální tyčinka je symbolem léta, slunce a dobré nálady a nejinak tomu bude i u tohoto dortu, do kterého ovšem přijde ještě jedna tajná ingredience. Která to bude? To neprozradíme, ale doufáme, že už jsme vás nalákali dost. Pokud ano, zkuste si připravit dort Margot podle našeho video receptu:
Podívejte se také na náš velký přehled nepečených zákusků a moučníků➔
Témata: dort, moučníky, Margot, korpus
Sdílejte s přáteli
Recepty k tomuto článku
Články z magazínu
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na výtečnou vaječnou tlačenku? Správnou chuť zajistí vhodná kombinace surovin i speciální nálev
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pórkový salát s jablkem, mrkví a majonézou
Přidáno před 14 hodinami

Můj játrový guláš
Přidáno 30. 3. 2023 19:58

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou
Přidáno 30. 3. 2023 19:26

Tvarůžková smaženka
Přidáno 30. 3. 2023 13:02

Domácí špaldové nudle s tuňákem a sýrovou omáčkou
Přidáno 30. 3. 2023 09:42

Víkendová valašská kyselice
Přidáno 29. 3. 2023 21:00
Komentáře
Ke článku nejsou žádné komentáře.