Žabka zvyšuje nároky na kvalitu nebaleného pečiva, následuje slovenský trend
19. 9. 2022 Ostatní
Maloobchodní síť prodejen Žabka dlouhodobě dbá na kvalitu a čerstvost prodávaného pečiva. Jedním z kroků, pro který se v této souvislosti rozhodla, je instalace zástěny regálů s nabídkou nebaleného pečiva. Pilotní projekt, jehož cílem je zvýšení hygienických opatření a udržení kvality pečiva od jeho napečení až po samotnou konzumaci ze strany zákazníků, je momentálně spuštěn v pražských prodejnách Žabky na Edenu a v ulicích Legerova a Oblouková.
„Z pohledu objemu prodeje pro nás pečivo představuje stěžejní sortiment. Z tohoto důvodu každoročně probíhají na všech našich provozovnách školení pro personál i franšízanty zaměřená na kvalitu a zásady pečení, aby byly dodrženy všechny stanovené normy,“ říká Radim Lunda, generální manažer maloobchodní sítě prodejen Žabka.
V České republice dosud při výrobě a nákupu pečiva platí pro zaměstnance i zákazníky standardní hygienická opatření, která se týkají například používání rukavic nebo kleští při vládání pečiva do přepravek či uskladňovacích obalů určených právě pro zákazníky. K instalaci zástěny u regálů s nabídkou nebaleného pečiva inspirovali vedení tuzemské maloobchodní sítě Žabka kolegové na Slovensku, kteří tento trend nastolili už při jeho uvedení na trh v roce 2020.
Hlavní přínos tohoto kroku spočívá v ochraně nebaleného pečiva před okolními vlivy, například před prašností či teplotními výkyvy. „S naším dodavatelem rovněž průběžně řešíme a nastavujeme pečící plány a programy, aby zákazník v jakoukoli denní dobu nalezl v našich provozovnách čerstvé a voňavé bagety, kaiserky, snacky a další podobné výrobky,“ podotýká Radim Lunda.
Instalace zástěn regálů s nabídkou nebaleného pečiva ve třech pražských prodejnách není prvním pilotním projektem Žabky v letošním roce. V březnu už v pražských prodejnách v Obloukové a Legerově ulici rozšířila nabídku poskytovaných služeb pro své zákazníky o možnost pochutnat si na kvalitních, čerstvých a zdravých pokrmech z nabídky obslužného pultu.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Mezinárodní den falafelu
Domovinou falafelu je pravděpodobně Egypt, alespoň na tom panuje všeobecná shoda. Za národní pokrm jej však považují i v Izraeli či Palestině. Slovo… Číst více
Jak připravit falafel? Vyzkoušejte jednoduchý recept na oblíbenou cizrnovou specialitu
Správný falafel se připravuje z nevařené cizrny, kterou dostatečně dlouho předem necháme namočenou - třeba 36 hodin. Vodu, ve které cizrnu namáčíme,… Číst více
Grilování levou zadní: Nažhavte uhlíky a chyťte sezónu šťavnatých steaků za pačesy!
Grilovací sezóna je v plném proudu! Oblíbená… Číst více
Grilování levou zadní: Jak správně připravovat různé druhy masa?
Rozpálit gril, plácnout na něj kus namarinovaného… Číst více
Grilování levou zadní: Tipy na božské dipy a fantastické marinády
Grilovací počasí udeřilo plnou silou a už vůbec… Číst více
Byliny v kuchyni: Lipový čaj pomáhá při horkosti. Kdy sbírat květy, aby byly nejúčinnější?
Lípa je českým národním stromem, kterému se dříve… Číst více
Poznejte slavný falafel: Malé smažené kuličky z Egypta si můžete připravit i doma
Zvažujete, že si dáte pár dní bez masa, anebo… Číst více
Grilování levou zadní: Ananas ve slanině i bez ní a další netradiční chuťovky na gril
Grilovací sezóna je v plném proudu! Možná vám i… Číst více
Holka u plotny radí: Jak doma udělat nejlepší hummus? Pomůže soda i studená voda!
Pomazánka z vařené a rozmixované cizrny je po… Číst více
Grilování levou zadní: Jak na dokonalý hermelín? Jde to i bez alobalu!
Grilování je efektní, zábavná a především lahodná… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami