Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věrnostní karta z českých supermarketů se může hodit i na dovolené
Zdroj: freepik

Věrnostní nebo chceme-li slevová karta neodmyslitelně patří do peněženky většiny českých občanů a v podobě aplikace i do mobilních telefonů. Zákazníci obchodních řetězců díky nim ušetří nemalé peníze a často se jim dostane i dalších benefitů. Jedním, o němž možná ani nevědí, je možnost využít kartu v zahraničí. Nejde to však úplně všude a u všech obchodů.

Kam za slevami

Dobrou zprávou pro našince je ta, že v oblíbené dovolenkové destinaci, tedy v Chorvatsku, mohou slevovou kartu uplatnit v jednom z nejoblíbenějších řetězců. Skupina Schwarz-Gruppe, která ovládá jak Lidl, tak Kaufland totiž na zákazníky myslela. U Lidlu není problém použít aplikaci, kterou běžně ukazujete na pokladně českých prodejen, stačí pouze v sekci Nastavení kliknout na Země a jazyk a můžete sbírat body! 

Kaufland zase umožní bez problémů on-line aktivovat kartu pro příslušnou zemi. Česká verze aplikace a karta Kaufland Card funguje pouze v našich prodejnách na území České republiky. Ostatní země, ve kterých Kaufland působí, mají vlastní verze KauflandCard, které jsou opět platné pouze na území jejich státu,“ vysvětlila pro Toprecepty.cz mluvčí Kauflandu Renata Maierl. Samozřejmě si naši zákazníci mohou zaregistrovat kartu i v další zemi například přes e-mail a využít slevy v dané zemi v rámci lokální karty,“ dodala.

Karty Billa a Tesco nechte doma

Naproti tomu další z velkých hráčů na evropském trhu, Billa a Tesco, možnost využít své slevové karty v zahraničí nenabízejí. „Členové věrnostního programu Clubcard v ČR mohou využít všech slev a benefitů pouze na území České republiky,“ sdělil serveru Toprecepty.cz mluvčí Tesco Michal Kuzmiak.

„Našim zákazníkům se snažíme vždy vycházet maximálně vstříc a členům BILLA Bonus Clubu přinášíme věrnostní kampaně šité na míru jejich požadavkům. Uplatňování slev v prodejnách skupiny REWE napříč zeměmi však v tuto chvíli bohužel není možné,“ odpověděla na dotaz redakce Toprecepty.cz i Dana Bratánková, manažerka korporátní komunikace a tisková mluvčí BILLA ČR.

V Chorvatsku i bez Penny a Alberta 

Pokud jste si jako cíl své dovolené vybrali třeba populární Chorvatsko, nemusíte si brát ani věrnostní karty prodejen Penny a Albert. Buď zde totiž nenaleznete obchody, v nichž byste je mohli využít, nebo mají svou specifickou nabídku slev, do níž není zahrnuto akceptování karet z dalších zemí.

Karty a aplikace jako nepostradatelný společník

Plastové kartičky či mobilní aplikace se staly nedílnou součástí nakupování po celém světě. U nás se však i kvůli oblibě Čechů ve slevách a akcích dostaly na důležitější místo, než má nákupní seznam. Třeba i proto, že některé mobilní aplikace nabízejí i možnost si v nich tento seznam vytvořit, jiné zase uchovávají všechny účtenky, takže nemusíte skladovat papírové doklady. Co všechno věrnostní karty jednotlivých supermarketů nabízí si můžete přečíst v našem článku, kde se dozvíte i osobní zkušenosti naší redaktorky.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více