Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Porovnali jsme věrnostní aplikace supermarketů: Účtenky už můžete mít jen v mobilu, nákupní seznam i recepty taky
Zdroj: Toprecepty, Hana Malénková

„A naši věrnostní kartičku máte?“ Častá otázka u pokladny v supermarketu občas dokázala rozhodit, hlavně, když kus plastu člověk v peněžence nemohl najít. Spousta řetězců proto přešla na aplikace do telefonů. Neslouží však jen ke sbírání bonusových bodů, výhod mají mnohem víc. Porovnali jsme proto, jak fungují a co nám, zákazníkům, vlastně nabízejí.

Výhodné aplikace do telefonů

Věrnostní programy různých obchodů jsou u nás velmi oblíbené. Prostřednictvím nákupů si do nich načítáme bonusy, což nám zase zajišťuje slevy v obchodech. K těmto programům se většinou vázaly plastové kartičky, které člověk musel ukázat na pokladně, aby se mu body za nákup mohly načíst.

Spousta řetězců v současnosti nabízí i věrnostní aplikace, které si můžete stáhnout do telefonu a pak už je jen ukážete u pokladny místo kartičky. Výhodou je, že můžete mít všechny v jednom telefonu a nemusíte štrachat po kapsách nebo v kabelce.

Takové aplikace v současnosti nabízejí všechny nejznámější obchodní řetězce, do nichž chodíme nakupovat potraviny a k dispozici jsou pro telefony se systémem Android i iOS. Pokud je využíváte jen na sbírání bodíků, možná vás překvapí, že toho nabízejí mnohem víc. Zjistili jsme, co vše v nich můžete najít a k čemu je můžete využít. A přidali jsme naše osobní zkušenosti. 

Můj Albert

Chodíte-li často nakupovat do Alberta, určitě se vyplatí stáhnout si věrnostní aplikaci tohoto řetězce. Za každý nákup se vám budou na váš účet přičítat kredity, které pak můžete vyměnit za slevy. Aplikace taky nabízí v extra akcích určité produkty výhodněji. U pokladny můžete po načtení získat elektronickou účtenku, není nutné pak tisknout papírovou. A kdo má v oblibě časopis Albert, tak i ten zde najde.  

„V aplikaci Můj Albert se pak stále oblíbenější stává také digitální leták, či na vybraných prodejnách funkce Albert scan, se kterou si může zákazník sám nákup odbavit,“ říká pro Toprecepty.cz aplikaci Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Zkušenosti redaktorky Ivy: Albert nabízí výhodné akce, kvůli kterým jsem dříve musela pořád někde nosit kartičky, pravidelně jsem je ztrácela, takhle sbírám body do aplikace a ta mi dá vždy vědět, že je můžu uplatnit. Oceňuji též volbu netisknout účtenku. Všechny účtenky mám přehledně uložené v aplikaci a kdykoliv si je mohu zkontrolovat. Peněženka taky nepřetéká lístečky a mám vždy po ruce doklad, kdybych něco musela reklamovat. Líbí se mi i volba vytvořit si nákupní seznam a nasdílet ho tomu, kdo půjde nakupovat. 

Billa Bonus karta

Zákaznickou kartu máte snadno k dispozici v telefonu díky aplikaci Billa. Po přihlášení ke svému zákaznickému účtu v Billa Bonus clubu pak můžete využívat slevové kupony. Snadno si zde také ověříte, kolik máte zrovna na účtu bodů. Kromě toho najdete v aplikaci ještě letáky ke stažení a dále speciální sekci s akčními produkty. Přes aplikaci se navíc dostanete do blogu Gusto Academy, kde najdete spoustu receptů od nejlepších českých kuchařů.

Zkušenosti redaktorky Hanky: Do Billy sice moc často nechodím, přesto mi její kartička přišla několikrát vhod, hlavně, když měla měli nějakou akci v rámci Billa Bonus Clubu. Mám ji staženou v telefonu, kterým stejně platím, tak je to jednoduchéLíbí se mi sekce receptů a možnost přidávat si rovnou suroviny  do nákupního seznamu. Jen škoda, že to jde jen u těch, které jsou v akci. 

Kaufland Card

Kaufland Card je podle tiskové mluvčí Kauflandu Renaty Maierl třetím rokem nejsilnějším věrnostním programem na českém trhu. Registrovalo se do něj už téměř 2,4 milionu zákazníků (62 % tvoří ženy), aktivně ho používá zhruba 1,8 milionu z nich. Ke třetímu výročí od spuštění Kaufland Card a také k 25. výročí Kauflandu na českém trhu přichystal obchodní řetězec pro zákazníky další speciální akce a soutěž," říká Renata Maierl pro Toprecepty.cz.

Stejně jako všechny aplikace počítá i Kaufland automaticky věrnostní body. V aplikaci jsou i kupony, které si můžete aktivovat za body a pak za ně máte slevu na určité produkty. Kromě toho zde najdete partnerské nabídky, díky nimž získáte slevy v jiných obchodech. Stačí kliknout na "tajný kód" a objeví se čárový kód, který pak ukážete v příslušném obchodě. Praktická je i funkce K-Scan. Díky ní si nákup jednoduše naskenujte a můžete ho dát rovnou do tašky. U pokladny už jej nemusíte vykládávat, ale rovnou vše snadno zaplatíte na expresní pokladně.

Zkušenosti šéfredaktorky Šárky: Do Kauflandu chodím nakupovat nejčastěji a aplikaci máme staženou v rodině dva, takže si občas i předáváme tipy na nákupy. Kvituji, že si v akční sekci můžu rovnou ukládat zlevněné produkty do nákupního seznamu jedním kliknutím. Trochu mi ale vadí, že to jde jen u produktů, které mají výhodnější ceny pro zákazníky s Kaufland Card, a ne u všech v akci. Nepraktické je prohlížení letáků. Písmo je malé a leták nelze klasicky přiblížit celý, vždy pouze nějaká část stránky.

Lidl Plus

Jednou z výhod aplikace Lidl je, že díky ní máte přehled o tematických týdnech, které jsou pro tento obchodní řetězec typické. V aplikaci si můžete navolit prodejnu, do které nejčastěji chodíte, předností jsou také kupony na určité druhy zboží, které si můžete aktivovat, a pak uplatnit slevu u pokladny.

„Mezi nejvyužívanější funkce aplikace patří samozřejmě slevové kupóny, digitální účtenky a stírací losy. Začátkem minulého roku jsme navíc představili novou funkci prospěšnou i pro životní prostředí. Do budoucna chystáme celou řadu inovací. Do aplikace Lidl Plus například výhledově plánujeme integrovat funkci dobíjení elektromobilů u dobíjecích stanic, které jsou instalovány u vybraných prodejen Lidl," říká pro Toprecepty.cz tiskový mluvčí Tomáš Myler. 

Zkušenosti redaktorky Hanky: Do Lidlu chodím ze všech obchodů nejraději a nejčastěji. Líbí se mi jejich tematické akce typu řecké dny atd. a když nestihnu koupit nějaké oblečení, případně ho objednávám i na e-shopu. Líbí se mi, že se do něj dostanu i přes aplikaci a navíc mám díky ní přehled, co zrovna Lidl chystá. Několikrát jsem využila i ukládání účtenek do mobilu, když jsem potřebovala něco vrátit. Díky účtenkám můžu mít zpětně i přehled o cenách a vím tak třeba, kolik něco stálo před půl rokem a kolik to stojí teď. 

Moje Penny 

Stejně jako v dalších aplikacích najdete i v té od Penny nejlepší nabídky týdne. Zboží, které si vyberete, si pak rovnou můžete přidat do nákupního seznamu. Rovněž v Penny se věrnost vyplácí a za vše nákupy si pak můžete stáhnout slevové kupony na určité zboží. Po přihlášení do účtu Moje Penny je možné v aplikaci stáhnout minulá vydání časopisu S Penny u stolu, kde najdete spoustu zajímavých receptů. 

Zkušenosti redaktorky Hanky: V aplikaci Penny jsem nedávno objevila nákupní seznam a líbí se mi, že si tam můžu přidat zboží, které je zrovna v akci, tak aspoň nic nezapomenu nakoupit. Vzhledem k tomu, že mám ráda časopis s Penny u stolu, oceňuji, že si můžu v aplikaci prohlédnout i starší čísla a najít další inspiraci na vaření.

Tesco Clubcard

Také aplikace Tesco umožňuje sbírat body za nákupy. Za každých utracených 100 Kč získáte 1 bod. Body si pak vyměníte za peněžní poukázky, které pak využijete při dalším nákupu. Kromě toho tu najdete i slevové kupony na určitě zboží a máte přehled i o dalších slevách a také o produktech, které zrovna koupíte levněji díky Clubcard

Zkušenosti redaktorky Ivy: Tesco card byla první kartička, která mi přibyla do peněženky. Tesco má také na kartu asi zdaleka nejvíce slev. V současné době tam některé výrobky nakoupím za ceny, které byly před rokem. Občas dostanu i nějaké slevy navíc. Líbí se mi služba Scan & Shop, kterou znám  z některých Albertů, ale náš obchod Tesco ji bohužel nenabízí. S ní bych si totiž vždycky nascanovala do aplikace čárový kód, zboží bych uložila do tašky a nemusela bych stát frontu u pokladny. Snad se jí brzo dočkáme i tady.

Recepty k tomuto článku

Komentáře

radkavra

7. 5. 2023 11:13

Super srovnání, díky :)

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více