Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nabídka světových čokolád ohodnocených cenami The International Chocolate Awards. Světová čokolá-da.cz je největší internetový obchod na českém trhu se specializací na vysoce kvalitní čokoládu.

Nabídka světových čokolád ohodnocených cenami The International Chocolate Awards. Světová čokoláda.cz je největší internetový obchod na českém trhu se specializací na vysoce kvalitní čokoládu.

www.svetovacokolada.cz

Znalci a zájemci o čokoládu v naší nabídce ocení hořčokolády s vysokým obsahem kakaa. Jsou vyrobeny především z výběrových druhů tzv. aromatického kakaa Criollo, Trinitario a Arriba Nacional. Zpracované boby jsou z kakaových plantáží Venezuely, Ekvádoru, Grenady, Peru, Madagaskaru, Jávy a dalších světových lokalit.

BIO čokoláda a FAIR TRADE čokoláda potěší ty, kteří upřednostňují ekologickou produkci. Kdo vyhledává potraviny s nižším obsahem cukru (včetně diabetiků), nalezne u nás také nabídku kvalitních čokolád bez přidaného cukru.

A pokud chcete udělat radost svým přátelům nebo rodině, překvapit zajímavým dárkem třeba k narozeninám, jsou tu pro vás luxusní bonboniéry s atraktivním designem a další speciality jako jsou pralinky, raw čokolády, 100% čokolády, čokolády s kozím nebo ovčím mlékem, bílé a bezlepkové čokolády, čokolády s exotickými příchutěmi, ořechy, ovoce a kakaové boby v čokoládě…

Chceme Vám nabídnout pravou čokoládu výjimečných kvalit od opravdových světových mistrů! Bez umělých sladidel, barviv, konzervantů a levných náhražek kakaa, tak jak ji neznáte z regálů většiny velkých obchodů. Čokoláda je o něčem jiném…

Příkladem jdou zejména producenti čokolády z Jižní Ameriky a Karibiku, tedy pravlasti kakao­vníků. Na zdejší úrodné sopečné půdě se pod žhavým sluncem daří pěstovat nejvíce ceněné odrůdy, ze kterých se získává aromatické výběrové kakao. To tvoří pouze 10 % celosvětové produkce. Stačí ochutnat a vnímat – květiny, byliny, koření, dřevo, kávu, smetanu, tabák, zralé nebo sušené ovoce, citrusy, med nebo karamel...

S PACARI za dobrodružstvím chutí

Z Ekvádoru přichází unikátní řada čokolád a čokoládových specialit Pacari, které splní i ty nejnáročnější požadavky opravdových znalců a milovníků kvalitní čokolády.

Čím je tato čokoláda výjimečná? Především výběrem základní suroviny. Ekvádorské kakao Arriba Nacional je díky unikátním klimatickým a půdním podmínkám ceněné pro svou bohatou květinovou a ovocnou vůni a patří k nejvyhledávanějším druhům. Jeho produkce dosahuje pouhá dvě necelá procenta z celosvětové produkce všech kakaových bobů.

Výrobce, společnost SKS Farms, používá výhradně BIO suroviny. Kakaové boby nakupuje přímo od malých ekologických pěstitelů z rodinných biofarem, dbá na dodržování principů Fair Trade, díky kterým farmáři dostávají za svou práci řádně zaplaceno. Ručně tříděné kakaové boby jsou zpracovány šetrným způsobem, aby byly zachovány původní nutriční látky a rovněž typické vůně a chutě. Čokoláda se vyrábí přímo v místě pěstování kakaovníků, což umožňuje provádět vlastní fermentaci bobů, která je rozhodující pro kvalitu chuti.

 Sortiment řady Pacari zahrnuje single origin čokolády, surové čokolády a tropické plody obalované v hořké čokoládě.

PACARI RAW čokoláda z nepražených bobů

Celosvětovou proslulost získaly čokolády Pacari v oblasti výroby surových nebo-li RAW čokolád. Co to jsou raw čokolády? Kakaové boby pro výrobu surové čokolády jsou zpracovány šetrným způsobem při nízkých teplotách. Oproti klasickému pražení jsou boby pouze fermentovány na slunci při teplotě kolem 40 °C. Díky tomuto unikátnímu, zcela přírodnímu procesu jsou v čokoládě zachovány veškeré enzymy, vitamíny a minerální látky vyskytující se v kakaových bobech, a také široká škála vůní a chutí.

Surová čokoláda je „živou potravinou“ a je řazena do skupiny tzv. superpotravin (superfoods) s vysokou nutriční hodnotou. Díky vědeckým studiím dnes víme, že kvalitní čokoládu si lze dopřát bez nadsázky jako lék. Raw čokoláda Pacari je vyráběna v několika variantách s obsahem kakaa 70 %, 85 % a 100 % a také s přídavkem superfoods jako jsou například spirulina a kořen macy.

Další speciality PACARI

V čokoládě obalované exotické pochutiny jako jsou sušené mochyně, andské borůvky, tropické plody, kakaová nebo kávová zrna, jsou opravdovou delikatesou. Všechny použité suroviny jsou v BIO kvalitě a vypěstované na území Ekvádoru.

Čokoláda dělaná srdcem…

Čokolády Pacari získaly řadu prestižních ocenění na světových finále The International Chocolate Awards, firma samotná byla opakovaně oceněna i v kategorii Nejlepší výrobce čokolády (Chocolate Maker).

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více