Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedinečnou příležitost na jednom místě vyzkoušet, jak se vaří v podnicích, které se objevily v Pohlreichově souboji restaurací, měli o víkendu v Olomouci. Finalisté televizní show z Long Story Short zde totiž pořádali festival skvělého jídla.

Ze soupeřů kolegové

V sobotu 9. září se tak na nádvoří olomoucké restaurace odehrála přehlídka toho nejlepšího, co nabízí pořadatel akce Long Story Short, Zájezdní hostinec U Jiskrů, Sůl & řepa, Dian Prague, Nhà hai hành, Di Nuovo, Obora Poděbrady, Dock House. A že bylo skutečně z čeho vybírat. Navíc bylo vidět, že televizní pořad neudělal z restauratérů nepřátele, přestože spolu soupeřili, ale naopak je spojil. To ocenil i Zdeněk Pohlreich, který do Olomouce také přijel. „Kvalitní gastronomie žije! Díky za pozvání a rád jsem Vás zase všechny potkal,“ vzkázal poté na sociální síti.

Chaos a netekoucí voda

Olomoucký finalista souboje restaurací nabídl koblihy, své klasické koleno s mangovým kari a koriandrem, kterým upoutal už v televizní soutěži, a langoše. „Samozřejmě, že s tvarůžky. Jak jinak, když se jedná o Olomouc,“ řekl webu Toprecepty.cz Vladimír Bula.

Pravá ruka šéfa Long Story Short Petra Heneše, si akci pochvaluje: „Bylo to úplně super, lidí přišly mraky, náš odhad je čtyři až čtyři a půl tisíce. Byl tam chvilkami brutální chaos, přestala nám dokonce téct voda, ale byl to úspěch.“ 

Pozadu s nabídkou pokrmů však nezůstaly ani další zúčastněné podniky. Například zástupci vietnamské kuchyně z restaurace Dian připravili 500 porcí krkovice v tradiční asijské marinádě, Nhà hai hành (Dům u dvou cibulí) zase nabídl dušené hovězí s kardamomem a skořicí.

Di Nuovo lákali na italskou kuchyni, konkrétně na tři druhy neapolských koblížků. V nabídce byly ty s rajčaty, straciatellou a parmskou šunkou, ricottou, mortadellou a pistáciemi či s pečenou cuketou, parmezánem a caponatou.

Americkou kuchyni prezentovali pánové z Dock House hamburgery a rib eye steaky, stejně tak i Obora Poděbrady, jejíž kuchaři si připravili stařené hovězí beef hammery, neboli kladiva z kližky a aligátoří klobásy. Typicky českou kuchyni představil Zájezdní hostinec U Jiskrů grilovanými dršťkami s kukuřičnými plackami, smaženými býčími koulemi a zajícem v perníkové omáčce s koblížky plněnými kaštany.

Bude pokračování?

Akce, která začala v 11 hodin dopoledne, se protáhla téměř až do druhého dne. „V deset večer se musela vypnout hudba, ale lidé odcházeli až kolem půlnoci. Přešlo to potom trošku do party, krásně strávený den,“ říká Vladimír Bula.

Přestože před začátkem „festivalu“ hovořil šéf Long Story Short o jednorázové akci, zdá se, že tomu tak být nemusí. „Všechny restaurace byly dost nadšené a říkaly, že by si to daly příští rok znova,“ přiznal pro Toprecepty.cz Bula. „Že bychom hledali termín a odklepli si to, to ne, ale odjížděli s úsměvem na tváři a říkali, že rádi přijedou znova,“ dodal.

Jak to vypadalo na (Ne)souboji restaurací se můžete podívat do naší fotogalerie:

Fotogalerie - (Ne)souboj restaurací v Olomouci

Ukázat 21 fotografií

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více