Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letos v duchu oslav 80. výročí založení společnosti

VINIUM má své sídlo v srdci tradiční vinařské oblasti - v metropoli vinařství ve Velkých Pavlovicích. Vinná réva se zde pěstuje téměř 2000 let. Velmi dobré klimatické a půdní podmínky a unikátní vinařský um (VINI&UM) sklepmistrů dodávají odrůdovým vínů specifický a nenapodobitelný charakter. Značka VINIUM VELKÉ PAVLOVICE je nezaměnitelná "od půdy po sklenku". Každý jednotlivý aspekt výroby vína v sobě nese samu podstatu velkopavlovického regionu. 

Historie firmy sahá do roku 1936, kdy dvě stovky zemědělců založily ve Velkých Pavlovicích vinařské družstvo VINOPA. Ke sdružování do družstev tehdy vedla vinohradníky a vinaře z Velkých Pavlovic a okolí především snaha posílit svoji pozici na tuzemském trhu, zvýšit kredit a v neposlední řadě také rentabilitu domácího vinařství. Vinařská družstva a společnosti tak tehdy přispěly významně k rozvoji moravského vinařství. Po éře národního podniku se v kupónové privatizaci stalo VINIUM akciovou společností. V roce 2004 dokončili akcionáři velké investice do špičkových technologií. Společnost tím získala nejmodernější zařízení pro výrobu jakostních odrůdových vín v tuzemsku. Novým vlastníkem společnosti se v roce 2007 staly České vinařské závody a.s. ze skupiny Prosperita holding a.s..

I když je Vinium jednou z nejvýznamnějších firem v České republice, staví na tradicích a na rodinném přístupu všech zaměstnanců, v čele s majitelem společnosti.

V roce 2011 společnost VINIUM a.s. dokončila rekontrukci historických sklepů, kde vznikly reprezentační prostory pro pořádání různých vinařských akcí, ochutnávek, prezentací, ale i společenských událostí. Chloubou společnosti je především historický křížový sklep, který je také nedílnou součástí historie města Velké Pavlovice. V jeho pravém rameni je uloženo 25 dubových sudů o objemu 5 000 l po obou stranách klenby. 

V nabídce společnosti VINIUM je široké portfolio značek schopných uspokojit nejrozmanitější a nejnáročnější požadavky zákazníků. Cílem společnosti je udržovat vysokou kvalitu v celé široké škále produkce. Výsledkem je řada významných ocenění z národních i mezinárodních soutěží vín.

Aktuálně sklepmistři společnosti připravují k lahvování nová vína ročníku 2015, která budou uvedena na trh v polovině měsíce dubna. Budou to vína krásná, výjimečná, harmonická, všichni věří, že splní velká očekávání.

Vína budou kompletně představena také na Oslavách 80. výročí založení společnosti VINIUM – dříve vinařského družstva VINOPA. Oslavy se budou konat v sídle společnosti VINIUM 13.-14. května 2016. Kromě exkurzí a degustací pro návštěvníky zdarma můžete navštívit módní přehlídku salonu Elisha, koncert skupin Kabát revival a Legendy se vrací, posedět s cimbálovými muzikami Mládí a Hudci z Kyjova nebo zazpívat s dechovou hudbou Cyrilka z Rakvic. Je připravena také zábava pro děti.

Celý program včetně informací o předprodeji na módní přehlídku a večerní koncert najdete na www.vinium.cz.

Navštivte naši společnost a ochutnejte vynikající vína z naší produkce.

PR článek

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více