Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V současné době jsou velmi žádané alternativy pšeničné mouky, které jsou zdravější i chutnější. Jednou z nich je také mouka mandlová, která do kuchyně vnáší řadu výhod.

Kromě toho, že se s ní skvěle pracuje, má mandlová mouka vynikající složení: nízký obsah sacharidů a cukrů a vysoký obsah vlákniny a bílkovin. K tomu je také bohatým zdrojem železa, hořčíku, draslíku, riboflavinu, vitamínu E a vápníku. A jaké jsou další výhody mandlové mouky?

Je bezlepková

Na rozdíl od jiných druhů je mandlová mouka vhodná pro lidi s nesnášenlivostí lepku. Skvěle tak obohatí jídelníček všech celiaků a alergiků.

Má vysoký obsah makroživin

Mandlová mouka je bohatým a vyváženým zdrojem sacharidů, bílkovin a tuků. Sacharidy dodávají energii mozku, proteiny hrají klíčovou roli při zdravém růstu buněk a tuky obsahující omega-3 a omega-6 mastné kyseliny jsou výživou našeho srdce a mozku.

Je bohatá na vitamíny a minerály

Mandlová mouka je doslova plná důležitých vitamínů a minerálů – obsahuje vitamín E, železo, hořčík, vápník a draslík. Vitamín E funguje jako silný antioxidant, který zabraňuje poškození buněk a významně snižuje riziko vzniku mrtvice a srdečních chorob.

Domácí výroba

Nevíte, pro jakou značku se rozhodnout? Chcete mít dokonalý přehled o tom, co jíte? Udělejte si mandlovou mouku, která je výborná na pečení, doma! Stačí mandle rozmixovat na jemný prášek a můžete se pustit do zdravého vaření.