Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud zvažujete chřest začlenit do svého jídelníčku, můžete se těšit nejen na vynikající chuť a skvělé oživení vašich pokrmů, ale i na posilněné zdraví. Chřest je totiž doslova napěchovaný vitamíny A, C, E, K A B6, kyselinou listovou, železem a vápníkem. Konzumace chřestu tak prospěje vašemu fyzickému i psychickému zdraví po všech stránkách:

Chřest pomáhá při hubnutí

 

Chřest je skvělou pochoutkou, pokud se snažíte zhubnout. Obsahuje totiž velké množství vlákniny a minimum kalorií a tuku. Chřest tak zajistí, že se budete cítit sytí po dlouhou dobu, a nebudete se přejídat.

 

Chřest udržuje zdravé močové cesty

 

Trápí vás časté záněty a infekce močových cest? Vsaďte na chřest, který pomáhá odplavovat nadbytečné tekutiny a soli z těla.

 

Chřest jako afrodiziakum

 

Chřest by neměl chybět při žádné romantické večeři, a to nejen díky své luxusní chuti. Dokonalá kombinace vitamínu B6, kyseliny listové a vitamínu E funguje jako přírodní afrodiziakum, které nenechá nikoho chladným.

 

Chřest jako multivitamín

 

Chřest obsahuje jedinečné složení vitamínů, a tak jeho konzumace prokazatelně posiluje imunitní systém a chrání tělo před nebezpečnými volnými radikály.

 

Chřest proti nadýmání

 

Pokud je vám těžko po každém jídle, začleňte do svého jídelníčku více chřestu, který podpoří správnou funkci trávícího traktu. Chřest navíc obsahuje probiotika, která rychle obnoví střevní mikroflóru.

 

Chřest zdrojem kyseliny listové

 

Jen 4 kopí chřestu pokryjí 22% doporučené denní dávky kyseliny listové. Na chřestu by si tak měly pochutnávat zejména budoucí maminky.

 

Chřest pro dobrou náladu

 

Chřest je nabitý vitamíny a navíc obsahuje aminokyselinu tryptofan. Toto unikátní složení je pak dokonalou prevencí depresí, úzkostí a špatných nálad.

 

Komentáře

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více