Jana Boušková v roce 2012 v Prostřeno! nadchla hosty plněnými hermelíny: Recept na lahůdku zvládne každý
19. 9. 2024 Ostatní
Jana Boušková a Václav Vydra se tento týden proměnili z komentátorů oblíbeného pořadu Prostřeno! v jeho soutěžící. Není to však poprvé, kdy populární herecký pár ukázal, jak je na tom s vařením. V roce 2012 připravovala menu Jana Boušková a Toprecepty.cz se ohlédly za pokrmy, které svým hostům připravila. Například její hermelín by si doma měl udělat každý.
Druhá šance
Když Boušková s Vydrou soutěžili před dvanácti lety v Prostřeno! poprvé, navštívily je na jejich ranči na Slapech známé manželské páry. Veronika Žilková s Martinem Stropnickým, Tereza Kostková s Petrem Kracikem a Josef Krampol se svou ženou Hanou. Pro tyto osobnosti tehdy připravovala jídlo Jana Boušková. I proto se letos, kdy se spolu se svým chotěm opět dostali do role účinkujících, chopil vaření Václav Vydra, který na začátku týdne vybojoval slušných 37 bodů.
Mohlo by vás zajímat
Dva předkrmy
V roce 2012 se ovšem k plotně postavila herečka, známá například ze seriálu Policie Modrava, a pro herecké kolegy nachystala velmi zajímavé menu. Jeho součástí byla slepice v červeném oleji, plněné hermelíny, míchaný salát, roštěnec na grilu s bramborem a třemi domácími omáčkami a jako dezert lahodný dort s lesním ovocem a piškoty.
Hvězdný hermelín
Nejen, že s předkrmem ze slepice zaujala významného výrobce nábytku a společně s Václavem Vydrou připravovali tento pokrm v jeho prodejnách, ale úspěch zaznamenal i plněný sýr.
Hermelín, oblíbenec našinců například i při grilování, totiž po letech použil i Vydra ve svém letošním menu, kde ho zařadil mezi tapas. Ty servíroval jako první předkrm, kterým hosty nadchl.
Jedna ze soutěžících, paní Jaroslava, se právě po původu plněných hermelínů pídila. Bylo totiž jasné, že takovou dobrotu zřejmě nikde nekoupíte. Rozhodně ovšem není problém si je doma podle receptu Jany Bouškové připravit.
Plněné hermelíny
Na přípravu lahůdky podle Jany Bouškové budete potřebovat: 2 hermelíny, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 50 g vlašských ořechů, sůl a pepř.
Jak na to?
- Hermelíny vydlabejte, vnitřek smíchejte s nasekanými vlašskými ořechy, máslem, česnekem, solí a pepřem, pořádně zamíchejte a dejte zpět do vydlabaného hermelínu.
- Obě půlky spojte, zabalte do původního obalu a nechte odležet v lednici alespoň dvě hodiny.
- Servírujte nejlépe s čerstvým chlebem nebo jako součást tapas.
Náš tip: Připravte si podle našeho video receptu výborný a křupavý hermelín:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Odborníci radí, jak zacházet se zaplavenými potravinami: I neotevřené konzervy je nutné dvakrát omýt, pozor si dejte hlavně na vodu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Připravte si hermelín v různých podobách: V nevšední pomazánce se zelím, zapečený s bramborami nebo plněný chutná božsky
Přečtěte si Zobrazit více
Segedín s domácím knedlíkem: Papriku přidejte ve správnou chvíli a hotové jídlo nechte uležet
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Česká klasika: Na hovězí roštěnou na česneku stačí jen 3 hlavní ingredience a s bramborovým knedlíkem a špenátem chutná božsky