Jana Paulová se v Prostřeno! nechce zabydlovat: Sama nejraději vaří rychlovky a tvrdí, že si zatím nikdo nestěžoval
19. 2. 2025 Rozhovory a reportáže
Oblíbená kulinářská show Prostřeno! nabídla svým divákům nečekanou změnu. Za Janu Bouškovou, která se se potýká s lehčími zdravotními komplikacemi, se s Václavem Vydrou k mikrofonu posadila jeho dlouholetá kamarádka a herecká kolegyně Jana Paulová. Ta v rozhovoru pro Toprecepty.cz popsala nejen své pocity z nové práce, ale také se pochlubila, jak je sama v kuchyni zdatná.
Logický záskok
Jana Paulová byla při výběru záskoku za Janu Bouškovou téměř jasnou volbou. S Václavem Vydrou se totiž zná mnoho desítek let a už v sérii filmových Kameňáků se ukázalo, že si tito dva populární herci skvěle rozumí. To potvrzuje i „nový hlas“ pořadu Prostřeno! „Nechávám se jím režírovat a vést. Napojím se na jeho energii, kterou následuji,“ vysvětluje pro Toprecepty.cz Paulová. „Samozřejmě jsem nyní pár dílů shlédla, abych věděla, jak si u mikrofonu vedli Vašek s Janou, a snažím se jim to moc nekazit,“ dodává s tím, že v minulosti Prostřeno! nikdy neviděla.
Zároveň popisuje, jak se ve studiu při natáčení komentářů cítí. „Nechci se zabydlovat, věřím, že se Janička Boušková na svou židli a před mikrofon brzo vrátí,“ říká herečka. Stejně hovoří i Václav Vydra, který podotýká, že v jejich věku jsou už zdravotní trable pochopitelné, ale podle jeho slov se nic vážného neděje.
Mohlo by vás zajímat
Česká kuchyně není favorit
Sama Paulová není vařením nedotčená, ale přiznává, že v minulosti se v kuchyni pohybovala častěji. „V současné době je můj vztah k vaření chladný. Vařila jsem celý život, teď pro dva mě to tolik nebaví. Ale pravdou je, že když někoho pozvu na jídlo, neslýchám stížnosti (smích),“ říká herečka, známá například ze seriálů Ordinace v růžové zahradě 2 nebo Jedna rodina a filmů Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert či Smrt krásných srnců.
Když se dnes postaví k plotně, volí primárně přípravu takzvaných rychlovek. „Nejsme rodina, která by si potrpěla na klasickou českou kuchyni, knedlíky a podobně. A italská, indická i další jídla jsou rychlejší na přípravu,“ vysvětluje pro Toprecepty.cz Paulová. Kdyby však měla vybrat jídlo, které by připravila třeba pro vzácnou návštěvu, není si na první dobrou jistá. „Tak to vůbec nevím. Ale umím připravit nejrůznější pokrmy, takže bych se snažila strefit do chutí svého hosta,“ směje se herečka.
Stravovací návyky
Jak se měli možnost televizní diváci přesvědčit i v poslední řadě taneční soutěže StarDance, Jana Paulová si stále udržuje perfektní figuru, což je i důsledkem dobré životosprávy. „Celý život se snažím hlídat, co a kdy jím, abych si mohla dopřát dny, kdy se moc hlídat nemusím. Takže mám dny, kdy můžu, a dny, kdy zkrátka nemůžu,“ říká herečka.
„Teď se ale snažím jíst tak, že z každé porce jídla, která přede mnou přistane na stole, sním polovinu. Tu druhou třeba večer. Nepřejídám se,“ vysvětluje pro Toprecepty.cz.
Jak probíhá natáčení komentářů k pořadu Prostřeno!, zjistíte v naší fotogalerii:
Náš tip: Podle našeho video receptu si můžete připravit indickou čočku, kterou by zřejmě uvařila i Jana Paulová.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Doba salátová: Vyzkoušejte netradiční dresingy s mákem nebo pomerančem!
Otevřené trhy, první rašící bylinky a čerstvé… Číst více
Výtečně ochucený dresink ještě podtrhne chuť grilovaných jídel. Zvládnete ho nachystat během chvilky
Do domácích dresinků si sami zvolíte ty suroviny, které máte nejraději. Základem nemusí být jenom majonéza, ale i např. zakysaná smetana nebo hustý… Číst více
Vinaigrette je lahodná salátová zálivka. Videonávod ukáže dva postupy přípravy
Sezóna čerstvého salátu a zeleniny je už skoro za rohem a klasická přelivka z vody, octu a soli už vás tolik neláká? Při použití správné zálivky… Číst více
Čím nahradit ocet v zálivce? Zálivka by v salátu chybět neměla, ocet však může
Zálivka, případně dresink, by neměli chybět v žádném salátu. Propojují jednotlivé suroviny a dodávají pokrmu chuť. Samotnou zálivku můžeme pokaždé… Číst více
Chyby při přípravě dresinků a zálivek: Zapomeňte na ty kupované a rozmazlujte se
Pochutnat si na salátech můžeme kdykoliv, přesto je jejich nejvýraznější doba v letních měsících, kdy nás skvěle osvěží a zasytí i přes svou lehkost.… Číst více
Dresink, dressing
Dresink se oproti běžné zálivce liší tím, že se do základu z oleje a octa může přidat majonéza, kečup, smetana nebo jogurt. Použití dresinků je různé… Číst více
Olivový olej
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního extra panenského oleje se olivy nečešou, ale nechají… Číst více
Jak chutně připravit hlávkový salát. Oblíbená listová zelenina nás příjemně zasytí
Hlávkový salát pro zdraví Salát má vysoký podíl vody, obsahuje důležité vitamíny a minerály, povzbuzuje chuť k jídlu a usnadňuje trávení. Podle… Číst více
Hlávkový salát v mnoha druzích si můžeme dopřát celoročně. Jeho výživové vlastnosti jsou pro nás příznivé
Salát je nutričně hodnotná zelenina, protože jej většinou jíme čerstvý. Obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a organických kyselin, čímž prospívá našemu… Číst více
Přebytečný výpek ze slaniny? Nevyhazovat! Máme pro vás 4 skvělé tipy, jak si s ním poradit
I když se zdá, že s přebytečným tukem po smažení… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více