Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Populární youtuber Kovy se rozhodl, že se konečně naučí péct. Přestože dříve tvrdil, že prvním experimentem bude bábovka, letos své plány změnil. Premiérovou pochoutkou, kterou připraví ve své troubě, bude velikonoční beránek. Neodrazuje ho ani představa, že by mohl dopadnout jako mnoho těch nepovedených, které každoročně vídáme na internetu.

Velikonoce jako výzva

Velikonoce jsou pro Karla Kováře, známého spíš pod jménem Kovy, chvílí, kdy se vidí s nejbližší rodinou. „Moc se na ně těším, je to pro mě svátek, kdy se vracím domů. Pochopitelně je mám spojené i s dobrým jídlem. Velikonoční beránek, nádivka a tak dále, to k tomu patří,“ říká pro Toprecepty.cz uznávaný internetový tvůrce.

Právě beránek je navíc pro Kovyho letos velkou výzvou. Vloni sice v rozhovoru pro náš web sliboval, že se naučí připravit bábovku a tím se zbaví své obavy z pečení, ale nestalo se tak. „Nestihl jsem to, ale letos právě k Velikonocům plánuju rovnou beránka,“ svěřil se. „Když jsem viděl na těch nejhorších, co se každý rok objevují na internetu, jak to občas dopadá, tak se trochu obávám, že ten můj bude vypadat nějak takhle, ale člověk musí nějak začít,“ směje se Kovy a dodává, že nejdůležitější je pro něj chuť.

Okružní jízda s pohoštěním

Na Velikonoce si Kovy rád pochutná na všem, co sváteční stůl nabízí. „Měl jsem to dlouho spojené s tím, že jsme jezdili po široké rodině. Bohužel, v posledních letech se trochu zúžila obzvlášť o babičky a pratety,“ říká Kovy, kterého jsme potkali na MAKRO Czech Gastro Festu.

„Takže je to pro mě takové hořkosladké, protože vím, kolik návštěv vlastně v porovnání s těmi minulými roky už třeba není. Hodně mám tedy Velikonoce spojené s těmi setkáváními, kde je vždy nějaké pohoštění. Letos se těším, že třeba i já něco přivezu,“ dodává.

Ovlivněný vařením

Gastronomie se pro Kovyho stává v posledních letech stále zajímavějším odvětvím, dokonce sám doma vaří. „Já mám hrozně rád všechno, co mě trochu vyvede z toho, co běžně znám. A pro mě je gastro stále neuvěřitelně nové. Mám pocit, že když koukám před sebe a říkám si, co všechno se můžu naučit, tak ten konec ani nevidím,“ vysvětluje oblíbený youtuber.

„Mám zároveň pocit, že se posouvám, učím se. Že z dobře uvařeného jídla, které někomu naservírujete a jemu chutná, dostanete zpátky víc dopaminu, než z TikToku a tří hodin scrollování,“ směje se Karel. 

Víc než fine dining

Není tedy vyloučené, že by Kovy v budoucnu nabídl na internetu i obsah, týkající se gastronomie. „Je to možné, určitě. Na začátku jsem se tomu spíš smál, ale když teď koukám na to, s jakou vášní se občas pouštím do nových receptů, a jak moc mě baví ten proces, i když se to třeba nedaří, tak si říkám, že vlastně ten obsah pak generuje trochu sama ta příprava,“ popisuje Karel Kovář pro Toprecepty.cz.

Když si má vzpomenout na poslední kulinářský zážitek, má hned jasno. „No bude to znít vtipně, ale já jsem měl zrovna včera tak výborný šunkový chlebíček. Pro mě je občas takováhle situace větší zážitek než fine dining. Když prostě člověk objeví výbornou věc, kterou někdo udělá perfektně,“ říká Kovy.

Jak to vypadalo na MAKRO Czech Gastro Festu, kde jsme se potkali s Kovym, zjistíte v naší galerii:

Fotogalerie - MAKRO Czech Gastro Fest 2025

Ukázat 26 fotografií

Náš tip: Připravte si podle našeho video receptu jogurtového beránka, přesně tak, jak to dělá Josef Maršálek.

Recepty k tomuto článku