Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

U nás dnes bylo chlebové kyselo.

MarcelaPa: téédy, to jsou maliny jako hrom, no nechala bych si líbit<3<3<3, Pěnu jsem ještě nedělala, ale mohla bych to napravit.;-) Musím se poohlédnout po nějakém receptu

spagetka: jen aby:-!:-);-)
Hezké odpoledne,:-) dnes k obědu boloňské špagety a k svačině jsem připravila čokoládovou pěnu.

Krásný den:-K, já si udělala kousek vinné klobásky s kousky paprik, přece to nevyhodím, i když mám zakázané uzeniny a smažení, jen co to dospotřebuju, už nekupuju, fakt česný pijonýrský ;-);-);-)

Krásnou neděli přeji ;-) u nás dnes medailonky z vepřového válečku na houbách s rýží a polévka bramboračka.

Všem přeji krásný den:-K:-K:-K U nás dnes vařené vepřové koleno s hořčicí, křenem, chlebem a z vývaru polévka;-)

Hezký den:-Ku nás se dojídá od včera králík akorát k němu udělám brambory a smíchám se zelím:-p
K večeři mám v plánu brambory zapečné s kuřecím masem a zalité smetanou;-)

Krásnou neděličku, dnes u nás hovězí polévka s játrovými knedlíčky a kuře na zelenině se špagetama;-)

Tak to já od mala miluju kaviár na vejcích s pěnou <3 Ryby bych taky jedla obden, ale bohužel jsou pro mě jako pro studenta docela pálka :D

Hezkou neděli, unás dnes polévka z králíčích kostí s nudličkama a hovězí na zázvoru s rýží:-Q:-Q:-Q:-p:-p

Dobrý den, včera jsme obědvali fleky s uzeným masem a kyselou okurkou (domácí):-K a dneska kuchtím bramboračku a k tomu bramboráky bezdomovce Oldy:-)

Dajda: Přesně tak, ono pořád platí, že v jednoduchosti je krása. Pár dobrých věcí stačí :yes:

zizala: Tak to jsme dvě, s tím lososem. Můžu ho mít pečeného, syrového jako tatarák, ale nejvíc ho miluju uzeného a ještě víc uzeného lososového pstruha (loni na Vánoce byl k dostání v Albertu, nejdřív byl levnější než losos, pak zjistili, že ho lidi berou, tak ho pěkně zdražili a nakonec bohužel zase zmizel). Mám tři oblíbené způsoby úpravy. 1. jednoduché carpaccio: Rozložit plátky na talíř, posypat nakrájenou jarní cibulkou (ale jde i obyčejná) a pokapat citrónovou nebo limetkovou šťávou. Přetáhnout potravinářskou fólií nebo mikroténovým sáčkem a nechat v chladu rozležet. Takhle se "nakopne" i uzený losos, kterého jsme zapomněli v lednici a honem ho potřebujeme zpracovat. 2. zdejší pomazánka s lososem, vajíčky a řeřichou (i když tu nedávám, nikdy jsem jí ještě neměla po ruce) od rebeky - je super. 3. po německu s pečenou bramborou a ochuceným tvarohem. To si děláme chutě!

K tomu domácí chleba s máslem, to je nejvyšší stupeň kulinářského blaha.

Dajda: Jak je to cítit rybinou, tak to mám ráda :-) Vážně, i ten kaviár. Když nám bylo asi 19, pozval nás s kamarádkou spolužák na půlnoční silvestrovskou večeři domů a tam nám jeho maminka připravila vejce s kaviárem (tehdy ještě pravým ruským). Moc dobré, pikantní <3
A úplně nejvíc miluju uzeného lososa, jen tak se žervé, na plátek pečiva, snítka kopru a nic mi nechybí :-D

zizala: Taky mám ráda skoro všechno, co se odněkud vyloví a rozhodně nemám nic proti kaprovi, i když to původně byla plevelná ryba. Co mi však nic neříká, je kaviár. Takový luxus mi přijde jako hmota s nepříjemnou rybí chutí, což je u člověka, který má rád ryby, zvláštní. :no:

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek