Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký den:-Ku nás dnes slepičí polévka s nudličkami a pečená kuří stehna s bramborem a naložená kapie;-)

hazel: Stáňo, maso můžeš použít jakékoliv, já dělám s kuřecím - to mám v mrazáku téměř vždy a mohu ho použít i bez rozmrazování, jen trochu povolené, aby se dalo dobře krájet. A hned ho dávám do pekáče. Když dělám tak 4 větší až 6 menších porcí, tak mi na to stačí jen 1 ks kuřecího prsa, hodně tence nakrájené malé plátky. Jde jen o to, aby maso bylo rozprostřeno po celé ploše pekáče. Ale každý si může masa dát kolik chce. Nám to množství stačí. <3;-)
:-K Dobrou noc všem.

Nadja: Nadi takto upravene brambory a s kurecim masem zni velice lakave. jiz jsem si to opsala:-K:-K:-K

Dobré odpoledne:-), dnes k obědu polévka z hlívy ústřičné jako dršťková, rizoto s kuřecím masem a okurka. A protože je podzim a polévek není nikdy dost, tak k večeři bude bramboračka s pečivem.

Hezke odpoledne.
Tak dnes jiz varim. Mam recepis na Mexicke lasagna od me dcery. Ted jedu k lekari a stavim se koupit co na to potrebuji. Dcera to delala kdyz jsem tam byla a moc me to chutnalo, tak to dnes budu delat aby to manzel take ochutnal. Zadny desert, proto ze od vcera po Halloweenu mame dost sladkeho:-D:-K:-K

Přeji všem hezký den. U nás dnes smažené mahi mahi a okurkový salát.:-K:-)
K večeři uvařím gulášovou polévku a k ní bude rozpečený rohlíček:-K<3

Hezký den:-Ku nás dnes zabijačkový oběd,bude prdelačka a já jitrničku a manžel jelítko,k tomu brambory a zelí;-)

Nadja: Nadi, brambory se smetanou taky vařím. U nás brambory frčí nejvíc ze všech příloh. Vařím je na všechny možné způsoby. Ale když já ty štouchanky slíbila :-D.
Jinak já si většinou večer připravuji maso a druhý den dělám jen přílohy. jsem čím dál tím víc pomalejší :-Q
A ráno i když vstávám brzo mám ráda, když si v klidu udělám kafe a mrknu co je jde nového. Proostě sedím klidně hodinu a probírám se :-D

tara23: když chci jídlo pro více lidí, které si mohu připravit předem, dělám brambory s cibulí a masem, zalité smetanou ke šlehání a zapečené:
Brambory i cibuli si mohu oloupat a nakrájet i večer předem - brambory nechám ve studené vodě, cibuli v uzavřené nádobě, aby nebyla cítit po celém bytě. Maso - používám kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky - pokud je chci připravit den předem, tak je osmahnu na pánvi.
Druhý den už jen skládám po vrstvách do vymazaného pekáče: brambory, sůl, pepř, cibule (je možno přidat i oblíbenou zeleninu) - tyto vrstvy opakuji asi do poloviny výšky pekáče, pak na cibuli dám plátky masa, osolím, opepřím, opět cibuli a zase vrstvy z brambor a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory a navrch dám (pokud mám) plátky slaniny. Před vložením pekáče do trouby vše zaliji smetanou. Peču přikryté při 200°C cca 1 hodinu, i více (dokud se téměř nevypeče smetana). Před dopečením na chvíli odkryju, aby se vrchní vrstva trochu opekla.

Veronika.Hrozna: Verčo koupila jsem ho minulý pátek v kauflandu. Bylo potažené folií, dovoz Holandsko. Vypadá takhle. je poměrně malé, ale pro 6 lidí k obědu tak akorát
www.rohlik.cz/1322725-zeli-bile-spicate-min-hm-600-g

tara23: Jak to špičaté zelíčko vypadá, já ho ještě v krámu ani neviděla??? :-OZ popisu vyplývá, že to je mňamka........... <3 Tak jsem se koukla na vyhledávač a ono tam je! Už na první pohled se zdá, že je opravdu křehčí. Tak se po něm podívám!

Nadja: Nadi špičaté zelí jsem koupila poprvé, protože jsem slyšela, že je výborné. A opravdu je, chut má asi stejnou, ale je daleko křehčí. Na saláty skvělé. nemusíš ho ani promačkávat.
Jo vařila jsem jak pro regiment:-D. Copak maso, to se peklo samo, ale ty brambory, jenom než jsem je oškrábala. myslela jsem, bůh ví kolik jich je a bylo to tip top:-D.
Pro tolik strávníků jsou nejlepší těstoviny a nebo rýže. V pondělí budu zase vařit pro všechny, tak už budu chytřejší :-D

U nás budou knedlíky s vajíčkem a k nim kyselá okurka pro Petra, já mám v mrazáku ještě prejt (Petr ho moc nemusí, jen v případě nejvyšší nouze) a dám si ho s chlebem a hořčicí. <3

Hezký den všem.
;-) tara23: tak to vaříš jak pro regiment vojáků, určitě se činíš už od rána, aby všem chutnalo.
:-? Děláš salát ze špičatého zelí - má jinou chuť než normální kulaté zelí? Nikdy jsem ho neměla.

Hezký den:-Ku nás ještě bramboračka a řízky z krkovičky,brambor a okurkový salát;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 9 minutami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

Marie

Nejnovější recepty Více