Co dnes uvařit?
Dobrou noc všem.
Tak dnes jiz varim. Mam recepis na Mexicke lasagna od me dcery. Ted jedu k lekari a stavim se koupit co na to potrebuji. Dcera to delala kdyz jsem tam byla a moc me to chutnalo, tak to dnes budu delat aby to manzel take ochutnal. Zadny desert, proto ze od vcera po Halloweenu mame dost sladkeho
K večeři uvařím gulášovou polévku a k ní bude rozpečený rohlíček
Jinak já si většinou večer připravuji maso a druhý den dělám jen přílohy. jsem čím dál tím víc pomalejší
A ráno i když vstávám brzo mám ráda, když si v klidu udělám kafe a mrknu co je jde nového. Proostě sedím klidně hodinu a probírám se
Brambory i cibuli si mohu oloupat a nakrájet i večer předem - brambory nechám ve studené vodě, cibuli v uzavřené nádobě, aby nebyla cítit po celém bytě. Maso - používám kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky - pokud je chci připravit den předem, tak je osmahnu na pánvi.
Druhý den už jen skládám po vrstvách do vymazaného pekáče: brambory, sůl, pepř, cibule (je možno přidat i oblíbenou zeleninu) - tyto vrstvy opakuji asi do poloviny výšky pekáče, pak na cibuli dám plátky masa, osolím, opepřím, opět cibuli a zase vrstvy z brambor a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory a navrch dám (pokud mám) plátky slaniny. Před vložením pekáče do trouby vše zaliji smetanou. Peču přikryté při 200°C cca 1 hodinu, i více (dokud se téměř nevypeče smetana). Před dopečením na chvíli odkryju, aby se vrchní vrstva trochu opekla.
www.rohlik.cz/1322725-zeli-bile-spicate-min-hm-600-g
Jo vařila jsem jak pro regiment. Copak maso, to se peklo samo, ale ty brambory, jenom než jsem je oškrábala. myslela jsem, bůh ví kolik jich je a bylo to tip top.
Pro tolik strávníků jsou nejlepší těstoviny a nebo rýže. V pondělí budu zase vařit pro všechny, tak už budu chytřejší
tara23: tak to vaříš jak pro regiment vojáků, určitě se činíš už od rána, aby všem chutnalo.
Děláš salát ze špičatého zelí - má jinou chuť než normální kulaté zelí? Nikdy jsem ho neměla.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 9 minutami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
Poslední příspěvky
„Simona Skolakova: Sousedé a sousedky, se šly ujíst, ale nám…“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou
„Hezky den, u nas dnes spanelske ptacci s ryzi a salat ze…“ hazel, před 2 hodinami
„U nás nic, ale přijel bratr, že potřebuje ohoblovat pár…“ Jana Pá, před 5 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Hráškový krém: Klasiku školních jídelen připravíte snadno, stačí 3 hlavní suroviny a vylepšovat můžete už podle vlastní chuti
Potraviny, které pomáhají zlepšit paměť: Vsaďte na borůvky, čokoládu nebo ořechy!
Prezident Tomáš G. Masaryk jedl sice velmi střídmě, nikdy ale neodolal bramborovým škubánkům s mákem a cukrem
Kuře v bramborách zapečené se smetanou
Nadja
Hodnocení receptu je 5,0 (1×)