Co dnes uvařit?
Buchty i koláče jsou nejlepší čerstvé, druhý den už to není ono . a co kdyby se náhodou zkazily. Byla jsem běhat , tak bych si jednu buchtu zasloužila
MarcelaPa: No jo, když už si člověk dá tu práci s buchtami, tak se musí odměnit, ne?
Dajda: tak už snědl další dvě. Já se snažím, abych vydržela alespoň do rána, ale taky mi to nějak nevychází.
MarcelaPa: Tak to já bohužel asketa nejsem ......
Dajda: na fázi dne záleží, ale jak u koho
Je pravda, že čerstvé pečivo trochu nadýmá a je těžké do žaludku, ale asi jak u koho. Můj muž je ale asketa, ochutnal jenom jednu, prohlásil, že je výborná, později si prý dá ještě jednu a ostatní až zítra. Jenom je vyndal všechny z pekáčku, aby rychleji vystydly.
bystrouska: Vladi, děkuju. Vyfotím příště.
bystrouska: .... a k tomu dobré kafíčko s mlékem (a nebo sklenička červeného, to se také hodí, záleží na fázi dne).
Dajda: rohlíčky budou určitě výborné , dej pak vědět, jak vám chutnaly .
JOJo děláme to všichni i když víme, že to není zdravé, ale člověk musí občas zhřešit . Teplé housky a rohlíky s máslem, když se na nich to máslíčko roztéká....velká dobrota.
JOJo děláme to všichni i když víme, že to není zdravé, ale člověk musí občas zhřešit . Teplé housky a rohlíky s máslem, když se na nich to máslíčko roztéká....velká dobrota.
bystrouska: no jo, no...u nás se i chleba krájí ještě vlažný! :omg:
bystrouska: Musím se přiznat, že pokud se dám do pečení nějakých rohlíků (většinou jsou to ty magdalenčiny do hodiny hotové), dělám je vždycky tak, abychom si je dali ještě teplé, třeba ráno k snídani. Pokud zbudou na druhý den, tak je rozpékáme. Taky domácí chleba máme rádi ještě teplý, s krásně křupavou kůrčirkou. Nikdy nám to žádné problémy nedělalo. Teď se právě chystám zkusit tyhle rohlíčky, dostala jsem čerstvě nasušený tymián, který tak krásně voní, tak jsem zvědavá, jaké budou:
Hezke nedelni odpoledne.
U nas bude rychle rizeto a redkvickovy salat. Dostala jsem hodne rebarbory a tak planuji na pristi tyden kolac podle recepisu zde na techto strankach.
Dajda dekuji. Uvareno mate vsicni krasne ,ale ty buchty tedy jsou na jednicku
U nas bude rychle rizeto a redkvickovy salat. Dostala jsem hodne rebarbory a tak planuji na pristi tyden kolac podle recepisu zde na techto strankach.
Dajda dekuji. Uvareno mate vsicni krasne ,ale ty buchty tedy jsou na jednicku
Myslím si, je nezdravé je jíst kynuté pečivo hned po upečení, ale ono je těžké odolat čerstvým ještě teplým houstičkám , rohlíků a pod . No Cathleen to ví z nás asi nejlíp, že
cathleen: No pokud se jeden přecpe, je nezdravé všechno, i zelenina! Ovšem při představě teplých buchet, které skrývají třeba ještě horké švestičky, posypané perníkem, je těžké to trošku nepřehnat!
Dajda: nevím, jestli jsou přímo nezdravé...spíš si myslím, že je to tak, že člověk - hladoš čeká na buchty, až (kdy už) budou upečené. A když konečně jsou, napráská se jich, co se do něj vejde - z hladu i z chuti a pak je mu z toho množství v bříšku těžko...
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 1 hodinou
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
Poslední příspěvky
„Dnes u nas vecere, pri praci venku jsem stihla i tak…“ hazel, před 1 hodinou
„Veronika.Hrozna: Verunko tak jsi šikulka to je dobře,že…“ Simona Skolakova, před 5 hodinami
„Simona Skolakova: Sousedé a sousedky, se šly ujíst, ale nám…“ Veronika.Hrozna, před 6 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Nekynuté provensálské rohlíčky se sýrem
sabipupp
Hodnocení receptu je 4,6 (8×)