Melouny
Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, narozdíl od pravého marcipánu, který má přirozeně nažloutlou barvu. Tohle cukroví okouzlí svou věrohodností hlavně děti.
Suroviny pro 1 dávka
80 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 501 kJ / 7 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,75 g |
Tuky | 426,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 705 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 685,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme bílou hmotu. Z másla, moučkového cukru a sušeného mléka vypracujeme vláčnou hmotu a tu rozdělíme na dvě stejně velké části.
Krok 2: První část hmoty zůstane bílá a do druhé části přidáme červené potravinářské barvivo a zapracujeme. Z této červené hmoty pak uděláme 10 kuliček, které dáme na 10 minut do mrazničky.
Krok 3: Bílou hmotu rozdělíme na 10 částí, rozválíme a obalíme okolo červené kuličky a znovu dáme na 10 minut do mrazničky.
Krok 4: Na zelenou hmotu smícháme 300 g mletých ořechů a 300 g práškového cukru, bílek a přidáme zelené potravinářské barvivo. Hmotu vypracujeme a rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a oblepíme každou bílou kouli. Obalíme v jemném krystalovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut.
Krok 5: Nakonec každou kuličku rozkrájíme na 8 částí (klínků) a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka uděláme zrníčka.
Zveřejněno 11. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8PW
Moje poznámka
Melouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8PW
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Párečky v těstíčku
Přidáno před 3 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 6 minutami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 3 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 3 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 5 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 5 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 6 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 8 hodinami
Tématické fráze:
meloun recepty,
recepty z melounu,
cukroví melounky,
meloun,
cukroví melouny,
melounky cukroví,
recepty s melounem,
meloun recept,
recepty meloun,
cukroví ze sušeného mléka,
jak zpracovat meloun,
recept meloun,
melouny cukroví,
nepečené melouny,
krájení melounů,
vánoční cukroví melouny,
nepečené cukroví melouny,
cukroví meloun,
marcipánové melounky,
melouny recept
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
bílek,
potravinářské barvivo zelené,
potravinářské barvivo červené,
cukr krystal,
čokoláda
Komentáře (90)
Místo vlašáků lze použít mandle
Bílek bych vynechal (jako pojivo stačí cukr a kapka vody)
chtela bych tento recept udelat na letosni vanoce,mam ale alergii na vejce a orechy.da se mat mistň orechu mandle?a je nejaka nahrazka za bilek?diky moc.v.
Já jsem měla originál od autorky a musím říci,že je to moc hezké cukrovíčko,vypadá to hezky na míse celkově a melounky jsou dobré!!!
Jana/ner.-dovolím si za Haničku,barvy na vajíčka nepoužívám,prodávají se v drogerii a jmenují se Bretonové barvy a nebo různě na netu seženeš...
Už se těším, až je udělám, a rozhodně to bude dřív než na vánoce