Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 053 kJ / 1 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,02 g |
| Tuky | 44,98 g |
| Vláknina | 10,54 g |
| Cholesterol | 61 mg |
| Sodík | 3,28 g |
| Sůl | 8,17 g |
| Sacharidy | 164,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oživíme droždie v troche vlažnej vody s cukrom a trochou múky (odoberieme z celkového množstva).
Do kyslej smotany vmiešame soľ a pretlačíme cesnak. Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme oživené droždie, olej, pridávame vodu a vypracujeme pružné cesto. Vodu pridávame postupne podľa potreby. Vymiesené cesto necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 3: Po vykysnutí cesto rozdelíme na dva bochníky, ktoré znovu necháme prikryté oddychovať cca 15 minút. Krok 4: Každý bochník vyvaľkáme na kruh hrubý 3-4 mm, rozdelíme každý na 8 výsečí. Postupne rolujeme každú výseč od širšej strany, tú vytiahneme, tak isto naťahujeme cíp rohlíku. Rohlíky potom ešte pogúľame pevne po podložke, múčime málo. Ukladáme na pečiaci papier. Formovanie rohlíkov - napovie foto.
( Máme 2x8 rohlíkov, kto chce veľké rohlíky, kruhy rozdelí na 4 výseče!) Krok 5: Rohlíky na papieri prikryjeme, necháme podkysnúť cca 15 min., potom žiletkou narežeme po dĺžke a zas prikryjeme utierkou, necháme oddychovať. Krok 6: Narezané rohlíky sa mierne otvoria počas kysnutia, sem lyžicou ukladáme zmes kyslej smotany, cesnaku a soli. Krok 7: Pečieme cca 13-15 minút pri 200 st. C. Alebo sa riadime vlastnými skúsenosťami so svojou rúrou.
Do kyslej smotany vmiešame soľ a pretlačíme cesnak. Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme oživené droždie, olej, pridávame vodu a vypracujeme pružné cesto. Vodu pridávame postupne podľa potreby. Vymiesené cesto necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 3: Po vykysnutí cesto rozdelíme na dva bochníky, ktoré znovu necháme prikryté oddychovať cca 15 minút. Krok 4: Každý bochník vyvaľkáme na kruh hrubý 3-4 mm, rozdelíme každý na 8 výsečí. Postupne rolujeme každú výseč od širšej strany, tú vytiahneme, tak isto naťahujeme cíp rohlíku. Rohlíky potom ešte pogúľame pevne po podložke, múčime málo. Ukladáme na pečiaci papier. Formovanie rohlíkov - napovie foto.
( Máme 2x8 rohlíkov, kto chce veľké rohlíky, kruhy rozdelí na 4 výseče!) Krok 5: Rohlíky na papieri prikryjeme, necháme podkysnúť cca 15 min., potom žiletkou narežeme po dĺžke a zas prikryjeme utierkou, necháme oddychovať. Krok 6: Narezané rohlíky sa mierne otvoria počas kysnutia, sem lyžicou ukladáme zmes kyslej smotany, cesnaku a soli. Krok 7: Pečieme cca 13-15 minút pri 200 st. C. Alebo sa riadime vlastnými skúsenosťami so svojou rúrou.
Zveřejněno 6. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanovo česnekové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg9O
Moje poznámka
Smetanovo česnekové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg9O
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 5 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka Albert
Ketynna před 4 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 14 minutami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 26 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 50 minutami
Rajská omáčka
Vershyna před 1 hodinou
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 1 hodinou
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 2 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 3 hodinami
Vosí hnízda
mares-mikulas před 3 hodinami
Vánoční punč
Sarinkad před 3 hodinami
Tématické fráze:
česnekové rohlíky,
recept na česnekové rohlíčky,
rohlíky česnekové,
česnekové rohlíčky recepz,
recepty zo rohlikov
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
droždí čerstvé,
voda,
sůl,
cukr,
smetana kysaná,
sůl,
česnek
Komentáře (13)
Až niekedy budeš mať čas, vyskúšaj toto, tvoj názor by ma zaujímal.