Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná pomazánka s kečupem

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 290 kJ /
786 kcal
Bílkoviny45,04 g
Tuky59,10 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 957 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy18,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout ve vodě, pak je oloupeme, vyjmeme z nich žloutky a ty co nejjemněji utřeme s máslem. Krok 2: Pak přidáme nadrobno nasekané bílky, kečup a hořčici. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na pečivo.

Zveřejněno 6. 11. 2010

Poznámka autorky misza

Do pomazánky můžeme přidat měkký sýr nebo trošku sardelové pasty.

Tento recept mám z knihy POMAZÁNKY od Miroslava Mayera.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7qM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7qM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrá. Žloutky jsem utřela s tav. sýrem, přidala majonézu, hořčici a kečup.Nakonec pokrájené bílky.:yes::yes::yes:

Jituš98:moc děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že pomazánka chutnala.:-K

Je po velikonocích a já nutně potřebovala zdělat vajíčka , tak jsem hledala různé vajíčkové pomazánky a takhle mi padla do oka a ted už vím že jsem udělala moc dobře , protože je moc,moc dobrá !! Je to velmy jednoduché , rychlé a chutné. :-) Všem to doporučuji !! :-K

:-p+12:yes:Pomazánky máme rádi,ale takovou s kečupem a bez cibule jsem také ještě nedělala;-)určitě brzo bude:yes:

Všem moc děkuji za komentáře a bodíky:-) Djany jsme moc ráda, že pomazánka chutnala:-K Já syrovou cibuli do pomazánek a salátů (včetně bramborového) nakrájím a spařím horkou vodou. Není pak tak štiplavá. ;-)

tak sem zkusila a moc dobré.mě nedělá moc dobře syrová cibulka,která se do jiných většinou dává,tady není a tak sem si mohla beze strachu pochutnat :yes:

Pomazánku dělám, ale bez kečupu (mně tam prostě nesedí):-p:yes:

zkusím :-8

Miluji pomazánky a tahle ode mě musí mít také plus:yes:
Tahle kombinace by mě tedy nenapadla:yes:

;-) vypadá jednoduchá a dobrá:yes::-K

Pomazánky dělám dost často :-p, tuhle určitě vyzkouším :yes: + bod.

jednoduché a rychlé,dobrý receptík,ukládám:yes:;-)

Tématické fráze:
vajecna pomazanka, jednoduchá vajíčková pomazánka, vajíčková pomazánka s kečupem, fazolová pomazánka s kečupem, jednoduchá vaječná pomazánka, vaječná pomazánka recept, rychlá vaječná pomazánka, pomazanky z vajec, vaječné pomazánky, recepty-vaječné pomazánky, mám vajíčka salám a sýr jakou pomazánku udělat, vaječná pomazánka-recept, recept vaječná pomazánka, pomazánky, vaječná a rybí pomazánka, recepty vaječné pomazánky, recept na vajecnou pomazanku, jednoduché pomazánky, vajíčková pomazánka kečup, recepty - vaječné pomazánky

Suroviny:
vejce, kečup sladký, hořčice, máslo, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu