Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarské brambory

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 805 kJ /
2 582 kcal
Bílkoviny92,64 g
Tuky169,39 g
Vláknina27,84 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 3,91 g
Sůl9,17 g
Sacharidy161,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky. Krok 2: Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce. Krok 3: Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno položíme ve vrstvách brambory, cibuli a salám. Zalijeme části smetany a posypeme sýrem. Krok 4: Takto vrstvíme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří brambory, které posypeme zbylým sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a zalijeme smetanou. Krok 5: Pečeme dorůžova.

Zveřejněno 3. 8. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Teplotu neuvádím, záleží na typu trouby. Já pekla na 150°C pak po nějaké době jsem už pekla na 140°C.

Dobrou chuť přeji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z85O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z85O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Krásná fotka<3 U nás tomu říkáme zapečené brambory se smetanou, osmažím do červena cibulku, zamíchám se syrovými brambory, šunkou, solí a pepřem, zaliju smetanou, posypu celými scherry rajčátky a zapeču:yes:

Sudet: děkuji

MiskaM:
Není zač:-K

Salámu opravdu jen 30 g nebo se ztratila jedna nula:-?

cathleen: ikdyž jak koukám na recept tak ted me dochází ze jsem tam opravdu zapoměla přidat nulu :-(( to se moc omlouvám hned napravím :-K

MiskaM: "4-8 porcí"
No, deset deka (100g) salámu na svačinku pro jednoho není nic moc:-)
30g - to vypadá např. na půl párku (jednu nožičku) pro cca 6 jedlíků je asi jen tak, aby se neřeklo, že :-K
Edit:
Tak jsem přišel s křížkem po funuse, asi by bylo nejlépe smáznout všechny poslední komentáře...

Takže kombinace gratinovaných a francouzských brambor? ;-) Známe, dělám a doporučuju, je to dobrota.:-K

Drobek: ano něco na ten způsob <3 jsou fakt moc dobrý :-K a dekuji za doporučení :-K

Tématické fráze:
švýcarské brambory, svýcarské zapečené brambory, švýcarské brambory recept, švícarské brambory, zapečené švýcarské brambory, recept švýcarské brambory, švýcarské recepty, ěvycarske brambory, zapékané švýcarské brambory, švýcarské zapékané brambory se smetanou, top recepty z brambor, švycarské brambory-recept, recepty z brambor, recepty svicarske recepty, zapékané brambory švýcarské, svycarske jidlo brambory, recepty švýcarská brambora, švycarské brambor, švýcarské brambory se šunkou, svycarske brambory zapecene

Suroviny:
brambory, smetana, salám měkký, cibule, česnek, sýr tvrdý, vejce, máslo, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu