Švýcarské koláčky

toprecepty.cz Kuchař:

Cukroví , Pečené, Plněné 9 názorů

512

Suroviny

250 g hladké mouky
100 g mandlí
100 g moučkového cukru
100 g másla
1 vajíčko
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem dáme na vál.

  2. Vyhloubíme jamku, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a s trochou mouky zpracujeme na husté těsto.

  3. Přidáme pokrájené studené máslo, mandle, mouku a rychle zpracujeme na hladké těsto.

  4. Těsto rozválíme na placku silnou 1/2 cm, kulatou formičkou (průměr asi 3 cm) vykrojíme kolečka a dáme na vymazaný plech.

  5. Pečeme ve střední části trouby při teplotě 150°C asi 10-12 minut.

  6. Vychladnuté koláčky potřeme zespodu džemem a vždy dva spojíme.

  7. Potřeme je znovu džemem a obalíme čokoládovou rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 97 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švýcarské koláčky

  • DM DM(neregistrovaný)

    Holky, to jste šikulky, že jste je upekly podle tohoto receptu.
    Já ještě pořád přemýšlím, v jakém stavu mají být ty mandle.
    Z toho popisu není jasné, zda je mám postrouhat, nebo
    pomlet na moučku, nebo posekat ???:-D

    Odpovědět

  • Barcccaaa Barcccaaa

    Ahojky, pečlivě jsem vyzkoušela a vše se povedlo, koláčky vypadají krásně. Hodí se jako vánoční cukroví, ale myslím, že jako zákusek taky budou skvělé...:-):-):-)Přidávám bodík

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Tak už jsou snědené ,dobré byly.:-p

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Hotovo a čekají na ochutnání.:-p

    Odpovědět

  • sonca sonca

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Verunko, mńam!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-)No to je bombastické,hned ukládám:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

  • Gabina Gabina

    Spíše patří mezi cukroví

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo