Švýcarské brambory

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Doba přípravy: 1 hodinu 4-8 porcí Bramborová jídla 10 názorů

Suroviny

750 g syrových brambor
250 ml smetany
300 g měkkého salámu
2 cibule
3 stroužky česneku
100 g tvrdého sýra
2 vejce
80 g másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky.

  2. Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce.

  3. Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno položíme ve vrstvách brambory, cibuli a salám. Zalijeme části smetany a posypeme sýrem.

  4. Takto vrstvíme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří brambory, které posypeme zbylým sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a zalijeme smetanou.

  5. Pečeme dorůžova.

Poznámka

Teplotu neuvádím, záleží na typu trouby. Já pekla na 150°C pak po nějaké době jsem už pekla na 140°C.

Dobrou chuť přeji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švýcarské brambory

  • Sudet Sudet

    MiskaM:
    Není zač:-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Sudet: děkuji

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Krásná fotka<3 U nás tomu říkáme zapečené brambory se smetanou, osmažím do červena cibulku, zamíchám se syrovými brambory, šunkou, solí a pepřem, zaliju smetanou, posypu celými scherry rajčátky a zapeču:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    MiskaM: "4-8 porcí"
    No, deset deka (100g) salámu na svačinku pro jednoho není nic moc:-)
    30g - to vypadá např. na půl párku (jednu nožičku) pro cca 6 jedlíků je asi jen tak, aby se neřeklo, že :-K
    Edit:
    Tak jsem přišel s křížkem po funuse, asi by bylo nejlépe smáznout všechny poslední komentáře...

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    cathleen: ikdyž jak koukám na recept tak ted me dochází ze jsem tam opravdu zapoměla přidat nulu :-(( to se moc omlouvám hned napravím :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    MiskaM: podle mně 30 g měkkého (tj. chuťově nevýrazného) salámu ve více než 1,2 kg ostatních surovin nemůže být poznat.
    Když kouknu na fotku, vypadá to slaámem velice bohatě.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    cathleen: ne opravdu jen 30g

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Salámu opravdu jen 30 g nebo se ztratila jedna nula:-?

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Drobek: ano něco na ten způsob <3 jsou fakt moc dobrý :-K a dekuji za doporučení :-K

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Takže kombinace gratinovaných a francouzských brambor? ;-) Známe, dělám a doporučuju, je to dobrota.:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: švýcarské brambory svýcarské zapečené brambory švýcarské brambory recept zapečené švýcarské brambory švícarské brambory recept švýcarské brambory ěvycarske brambory švýcarské recepty zapékané švýcarské brambory švýcarské zapékané brambory se smetanou švycarské brambory-recept recepty svicarske recepty zapékané brambory švýcarské svycarske jidlo brambory recepty švýcarská brambora švycarské brambor švýcarské brambory se šunkou svycarske brambory zapecene brambory salám cibule recept na svycarske brambory

Zapomněl/a jsem heslo