

Francouzské brambory bez zapékání
Suroviny
- Brambory
- moravské uzené
- cibule
- sýr
- vejce vařené natvrdo
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na větší kusy a opečeme na sádle nebo oleji.
Přemístíme do pekáčku.
Krájené moravské uzené nakrájíme na proužky, lehce osmahneme, navrstvíme na brambory, na to na kostičky pokrájíme vařené vejce, zasypeme strouhaným sýrem a lehce zapečeme, až se roztaví.
Pak nandáme na talíře a povrch zasypeme osmaženou křupavou cibulkou (syrovou pokrájenou cibuli prosypeme hladkou moukou a pak zprudka osmažíme).
Poznámka od kuchařky
Nebo můžeme opečené suroviny vrstvit přímo na talíře a pak sýr zapéct v mikrovnce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Francouzské brambory bez zapékání
-
Jana Mazurková: autorka už v názvu píše - "bez zapékání"
-
toto nejsou zapékané francouzské brambory
-
pražské brambory!
-
děvčatá, máte ruzné recepty na francouzské brambory ale je to maglaiz všeho druhu! francouzské brambory pravé, existují jenom jedny asi nemáte vzdělání gastronomie, jinak by jste nepsali blaf za francouzské brambory!!!
-
-
vyborny napad...hella kde na to chodis?