Vepřové nudličky s cibulovo-pivní omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

4 vepřové kotlety
200 ml černého piva
3 lžíce másla
2 velké cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce balzamikového octa
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi dohněda ze všech stran. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby na dobu, po kterou budeme připravovat omáčku.

  2. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a na nízké teplotě ji smažíme 20 minut ze všech stran. Poté přidáme drobně nasekaný česnek, necháme ho rozvonět, zasypeme cukrem, který necháme rozpustit a přilijeme ocet. Směs osolíme, opepříme, zalijeme pivem a necháme 5 minut redukovat.

  3. Do omáčky vmícháme zbylé máslo, promícháme ji s horkými nudličkami masa a případně dochutíme.

Poznámka

Předpis na omáčku pochází z posledního vydání časopisu Gurmán, je pouze mírně upraven a formulován vlastními slovy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 444 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové nudličky s cibulovo-pivní omáčkou

  • monik.007 monik.007

    Musím říct, že nás recept nenadchl. Kombinace masa a sladké chuti mi v některých případech nevadí, ale tohle bylo zvláštní a hodně sladké. Ale každému chutná něco jiného, za mě tahle kombinace chutí ne.:no:

    Odpovědět

  • Lili Lili(neregistrovaný)

    Je to dost dobré!:):yes:

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Omáčka je opravdu skvělá :yes: Určitě brzy vyzkouším zase, když už jsem si kvůli tomu koupila konečně balsamico :-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jo a tenhle recept byl vynikající (chválím časopis Gurmán), rozhodně stojí za vyzkoušení...:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, dík...:-8:-8:-K
    Ale neboj, neměla bys nadváhu, servíruji malé porce a to množství, které uvádím na 4 porce (podle zvyku v kuchařských knihách a restauračních menu), by u nás doma ve skutečnosti bylo na dva dny...;-) Kladu důraz na chuť a kvalitu, ne na množství. Takže toho nevařím tolik, kolik uvádím v ingrediencích... a jako přílohu k masu máme třeba jen pár brambor pro všechny a kupu zeleniny...

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Tedy Eliz to vypadá moc pěkně:yes:. Dneska jsem si projížděla tvoje recepty a musím ti říct, že s tebou bych nechtěly bydlet, protože bych vážila asi 150 kg. Samý úžasný recepty a nádherný fotky k tomu:-8 Pro mě jsi umělkyně s velkým U . Super:-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    aha...eliza vlozila uz aj recept...nejako mi to uslo...2 dcl piva....nie je to horke?...vlastne nie...ide tam aj ten cukor...zaujimavy receptik, ale bohuzial pre by som musela nahradit to balsamico niecim inym....v tomto sme sa v mojej rodine vsetci vzacne zhodli, ze ho nemame radi....pripadame si ako barbari :-8

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)jako vždy 1* za mňam recept a 1* za krásné fotečky:-p.Poslala bych ti i tu samou známku jako hodnocení,ale "bohužel;-)" jedeme na boďky,tak ti posílám alespoň tu:-D.Takže letí čtvrtá a já už se moc těším až si na tomhle pochutnám:-p.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Eli, avízo tvého toulání jsem nějak nezaregistrovala.:-O Fotky z prázdnin už jsem také viděla a s trochou nostalgie vzpomínala na Český Krumlov a Lipno, kam jsme taky letos zavítali. Sice odjinud, ale jsem původem jihočeška a na tyhle kraje nedám dopustit!;-):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Andrejko, toulání jsem předem ohlásila a následně podala "poslušně hlásím" prostřednictvím fotek v albu...:-) Odehrávalo se v krajích "pětilisté růže"... A bylo to krásné a obohacující a přitom důvěrně známé.
    Děkuji za komentář k receptu, opravdu doporučuji realizovat a hlavně dodržet uvedené doby, protože ačkoli by se mohly zdát dlouhé, jsou hlavním předpokladem úspěchu!!

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Eli, to vypadá zajímavě!;-) Kdepak ses nám toulala? Doufám, že přidáš ještě víc takle lákavých receptů!:-8:-))
    Jo, a bodík je tam!

    Odpovědět

  • karkulka karkulka

    Tak to bude určitě mňamózní.:-)Určitě vyzkouším.Fotky jsou nádherné.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, děkuji :-). Je to opravdu moc dobré, posílám virtuální poděkování redakci Gurmánu...;-) A není to první inspirace, kterou jsem v tom časopise našla!!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Moooc hezké, Elizo :-):yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové nudličky vepřové nudličky recepty nudličky z vepřové panenky recepty vepřové nudličky vepřové nudličky recept pivni omacka vepřová panenka na nudlicky recept na vepřové nudličky vepřová panenka nudlicky veprove s omačkou nudlicky z panenky recept vepřové nudličky veprove na nudlicky vepřová panenka s hříbkovou omáčkou pálivé vepřové nudličky vepřová panenka na pivu vepřové maso s omáčkou panenka na nudlicky vepřová panenka s hořčičnou omáčkou vepřová panenka na pivě

Zapomněl/a jsem heslo