

Vepřové nudličky s cibulovo-pivní omáčkou
4 porce Vepřové maso 14 názorů
Suroviny
- 4 vepřové kotlety
- 200 ml černého piva
- 3 lžíce másla
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce balzamikového octa
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi dohněda ze všech stran. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby na dobu, po kterou budeme připravovat omáčku.
Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a na nízké teplotě ji smažíme 20 minut ze všech stran. Poté přidáme drobně nasekaný česnek, necháme ho rozvonět, zasypeme cukrem, který necháme rozpustit a přilijeme ocet. Směs osolíme, opepříme, zalijeme pivem a necháme 5 minut redukovat.
Do omáčky vmícháme zbylé máslo, promícháme ji s horkými nudličkami masa a případně dochutíme.
Poznámka
Předpis na omáčku pochází z posledního vydání časopisu Gurmán, je pouze mírně upraven a formulován vlastními slovy.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 1 445 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Vepřové nudličky s cibulovo-pivní omáčkou
-
Musím říct, že nás recept nenadchl. Kombinace masa a sladké chuti mi v některých případech nevadí, ale tohle bylo zvláštní a hodně sladké. Ale každému chutná něco jiného, za mě tahle kombinace chutí ne.
-
Je to dost dobré!:)
-
Omáčka je opravdu skvělá
Určitě brzy vyzkouším zase, když už jsem si kvůli tomu koupila konečně balsamico
-
Jo a tenhle recept byl vynikající (chválím časopis Gurmán), rozhodně stojí za vyzkoušení...
-
Jani, dík...
Ale neboj, neměla bys nadváhu, servíruji malé porce a to množství, které uvádím na 4 porce (podle zvyku v kuchařských knihách a restauračních menu), by u nás doma ve skutečnosti bylo na dva dny...Kladu důraz na chuť a kvalitu, ne na množství. Takže toho nevařím tolik, kolik uvádím v ingrediencích... a jako přílohu k masu máme třeba jen pár brambor pro všechny a kupu zeleniny...
-
Tedy Eliz to vypadá moc pěkně
. Dneska jsem si projížděla tvoje recepty a musím ti říct, že s tebou bych nechtěly bydlet, protože bych vážila asi 150 kg. Samý úžasný recepty a nádherný fotky k tomu
Pro mě jsi umělkyně s velkým U . Super
-
aha...eliza vlozila uz aj recept...nejako mi to uslo...2 dcl piva....nie je to horke?...vlastne nie...ide tam aj ten cukor...zaujimavy receptik, ale bohuzial pre by som musela nahradit to balsamico niecim inym....v tomto sme sa v mojej rodine vsetci vzacne zhodli, ze ho nemame radi....pripadame si ako barbari
-
Elizo
jako vždy 1* za mňam recept a 1* za krásné fotečky
.Poslala bych ti i tu samou známku jako hodnocení,ale "bohužel
" jedeme na boďky,tak ti posílám alespoň tu
.Takže letí čtvrtá a já už se moc těším až si na tomhle pochutnám
.
-
Eli, avízo tvého toulání jsem nějak nezaregistrovala.
Fotky z prázdnin už jsem také viděla a s trochou nostalgie vzpomínala na Český Krumlov a Lipno, kam jsme taky letos zavítali. Sice odjinud, ale jsem původem jihočeška a na tyhle kraje nedám dopustit!
-
Andrejko, toulání jsem předem ohlásila a následně podala "poslušně hlásím" prostřednictvím fotek v albu...
Odehrávalo se v krajích "pětilisté růže"... A bylo to krásné a obohacující a přitom důvěrně známé.
Děkuji za komentář k receptu, opravdu doporučuji realizovat a hlavně dodržet uvedené doby, protože ačkoli by se mohly zdát dlouhé, jsou hlavním předpokladem úspěchu!! -
Eli, to vypadá zajímavě!
Kdepak ses nám toulala? Doufám, že přidáš ještě víc takle lákavých receptů!
Jo, a bodík je tam! -
Tak to bude určitě mňamózní.
Určitě vyzkouším.Fotky jsou nádherné.
-
Jani, děkuji
. Je to opravdu moc dobré, posílám virtuální poděkování redakci Gurmánu...
A není to první inspirace, kterou jsem v tom časopise našla!!
-
Moooc hezké, Elizo